Neîncrederea în vaccinuri aduce CATASTROFA în Filipine

Neîncrederea în vaccinuri a agravat focarul de rujeolă din Filipine, cu aproximativ 7.000 de cazuri şi peste 100 de morţi, prin urmare autorităţile medicale au lansat sâmbătă o amplă campanie de imunizare a aproximativ 5.000 de copii pe zi, potrivit EFE.

Circa 2,6 de milioane de minori nu au fost vaccinaţi după scandalul Dengvaxia, un controversat vaccin împotriva febrei dengue care s-a aplicat masiv în şcoli în perioada 2014 - 2017 şi corelat direct cu moartea a 39 de copii.

Fabricantul vaccinului, compania franceză Sanofi Pasteur, a fost nevoită să admită în 2017 că are efecte adverse şi că persoanele vaccinate care contractaseră deja dengue au suferit simptome mult mai grave ale bolii.

Isteria antivaccinării a dus la o adevărată catastrofă 

De teama vaccinurilor şi isteriei mediatice suscitate de mediatizatul scandal Dengvaxia, muţi părinţi, precum Edelyn Darios, 27 de ani, nu a aplicat copiilor săi nici un vaccin. Însă în ianuarie, cel mic în vârstă de şase luni s-a îmbolnăvit de rujeolă.

"Sunt speriată, azi am venit cu toţi trei - cei mari au 8 şi 6 ani - pentru a primi o doză de vaccin. Se îmbolnăvesc tot mai mulţi copii în cartier", a declarat Edelyn, care a venit la policlinica Baseco de la periferia capitalei Manila şi una dintre cele mai populate zone ale ţării.

De la 1 ianuarie până la 13 februarie s-au înregistrat 6.921 cazuri de rujeolă - dintre care 30 % la Manila - şi 115 decese, majoritatea minori cu vârsta de sub 5 ani, a confirmat ministrul filipinez al sănătăţii, Francisco Duque.

În 2017 - înainte de scandalul Dengvaxia - s-au raportat 2.400 cazuri de rujeolă în Filipine, însă în 2018 numărul lor a crescut la 18.000; în condiţiile în care rata vaccinării s-a redus de la 73 % la 55 %.

Minorii nevaccinaţi riscă să contracteze rujeola, o boală care infectează aparatul respirator şi provoacă diaree severă, pneumonie sau orbire şi poate fi chiar letală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel