Mutările verii şi ultimele încercări ale cluburilor de a se întări

thiago silva
thiago silva

Criza se resimte şi în fotbalul european, cele mai importante cluburi uitând de sumele exorbitante pe care le cheltuiau pe transferuri în alţi ani. Cea mai scumpă mutare a verii i-a costat pe cei de la PSG 42 de milioane de euro, iar alte câteva transferuri aşteaptă să fie perfectate.

Autor: Diana Neacşu

Chelsea l-a transferat ieri pe spaniolul Cesar Azpilicueta de la Olympic Marseille, după cum informează El Pais. Acesta a venit la Marseille de la Osasuna şi a jucat 69 de partide pentru francezi, câştigând două Cupe şi doua Supercupe ale Franţei. Tot la capitolul realizări ibericul îsi poate trece în palmares sfertul de finală al Ligii Campionilor cu Olympic, cât şi participarea la Jocurile Olimpice de la Londra. S-a regăsit şi pe lista de preselecţie a lui Del Bosque pentru Euro 2012, alături de alţi 29 de fotbalişti.

Liverpool speră să încheie cât mai repede transferul lui Nuri Sahin, jucătorul Realului. În presa engleză se scrie că fotbalistul ar fi deja în Anglia, iar antrenorul cormoranilor, Brendan Rogders, consideră acest transfer o prioritare. Potrivit Marca, tehnicianul declară despre Sahin: „Noi credem că este un mare talent, care poate ajuta mult echipa”.

Conform Gazzetta dello Sport, Milan face ultimele încercări pentru a-l aduce pe Kaka. Directorul milanez Ernesto Bronzetti este invitat de Florentino Perez la manşa secundă a Supercupei Spaniei, iar italianul speră să reuşească atunci o întelegere cu cei de la Real, pentru a-l readuce pe Ricardo Kaka la AC Milan.

Un alt transfer aşteptat al verii este sosirea croatului Luka Modric la Real Madrid. Conform ştirilor apărute pe site-ul clubului madrilen, contractul se va semna cel mai probabil miercuri.

Barcelona s-a întărit cu Jordi Alba, fundaşul valencian care a făcut senzaţie la Euro 2012 şi cu experimentatul Alex Song, sosit de la Arsenal în schimbul a 19 de milioane de euro.

Şi cei de la Arsenal au cheltuit 51 de milioane de euro pentru pentru a se întări cu Olivier Giroud de la Montpellier, Santi Cazorla de la Malaga şi Lukas Podolski, venit de la FC Koln.

Mutarea şoc a verii din Premier League este trecerea lui Van Persie, de la Arsenal la rivala Manchester United, cedat în schimbul a 30 de milioane de euro. Şi italianul Giampaolo Pazzini s-a mutat la un club rival, trecând de la Inter la Milan, pentru suma de 12,5 milioane de euro.

Chelsea este clubul care a cheltuit cel mai mult în această vară, sosirea lui Eden Hazard de la Lille costându-i pe londonezi 40 de milioane de euro, iar cea a brazilianului Oscar alte 30 de milioane de euro.

Cel mai scump transfer al verii este sosirea lui Thiago Silva de la AC Milan la Paris Saint Germain, francezii plătind 42 de milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile fundaşului.

Germanii au fost mai temperaţi în a cheltui sume mari pe jucători, Bayern Munchen plătind 13 milioane pentru croatul Mario Mandzukic, iar Borussia Dortmund limitându-se la sume de transfer sub un milion de euro .

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel