Marko Arnautovic, cercetat disciplinar de UEFA după gestul făcut la EURO 2020: Eu nu sunt rasist! / Video

Marko Arnautovic, cercetat disciplinar de UEFA după gestul făcut la EURO 2020: Eu nu sunt rasist! / Foto Agerpres
Marko Arnautovic, cercetat disciplinar de UEFA după gestul făcut la EURO 2020: Eu nu sunt rasist! / Foto Agerpres

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a deschis, marţi, o anchetă disciplinară împotriva jucătorului austriac Marko Arnautovic, care a recunoscut că ar fi proferat invective cu ocazia meciului câştigat de echipa sa în faţa Macedoniei de Nord (3-1), duminică, pe Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul Grupei C a EURO 2020, informează AFP. 

Forul continental a numit 'un inspector etic şi disciplinar' pentru a ancheta asupra 'incidentului' care l-a implicat pe atacantul austriac în vârstă de 32 de ani, a anunţat UEFA într-un comunicat dat publicităţii, fără precizări privind sancţiunea pe care o riscă. Aceasta este prima etapă a procedurii disciplinare, destinată să stabilească faptele, dar UEFA nu a făcut referire deocamdată ce încălcare a regulamentului său i-ar putea fi reproşată lui Marko Arnautovic.

Deşi jucătorul de origine sârbă şi-a cerut scuze, luni, pe Instagram faţă de 'prietenii din Macedonia de Nord şi Albania', evocând 'schimburi aprinse în emoţia jocului', el nu a dezvăluit cuvintele rostite.

'Eu nu sunt rasist!'

Mai mulţi reprezentanţi ai presei au susţinut că acesta l-a insultat pe fundaşul lui Leeds, Ezgjan Alioski, făcând referire la originile sale albaneze, după ce a înscris al treilea gol al partidei câştigate cu 3-1 de 'Das Team', duminică la Bucureşti. 'Vreau să spun un lucru foarte clar: Eu nu sunt rasist!', a precizat luni Arnautovic, adăugând că 'apără diversitatea'.

VEZI ȘI Echipa de fotbal a Croației refuză să îngenuncheze pentru BLM la Euro 2020

'Îmi pare rău. Îmi pare rău. Să uităm toată această chestiune, pentru că nu face parte din fotbal', a mai spus fotbalistul presei, citat de agenţia austriacă APA. Federaţia de fotbal a Macedoniei de Nord (FFM) ceruse ca UEFA să ancheteze reacţia atacantului austriac Marko Arnautovic.

VEZI ȘI Jucătorii maghiari nu vor îngenunchea la Euro 2020 pentru BLM: Regulamentele UEFA şi FIFA nu autorizează politica pe stadioane

Introdus în repriza secundă a meciului câştigat de austrieci (3-1), Arnautovic a avut o aparentă explozie de furie în timp ce sărbătoarea golul marcat în minutul 89, înainte ca David Alaba, căpitanul echipei, să intervină pentru a-l linişti. Austria va juca joi împotriva Olandei pe Johan Cruyff Arena din Amsterdam. În aceeaşi zi, Macedonia de Nord va întâlni Ucraina pe Arena Naţională din Bucureşti, scrie Agerpres.

VEZI ȘI Nedelcearu, după acuzele că nu a îngenuncheat pentru mișcarea BLM: Gest ipocrit! Nu sunt rasist!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel