Nedelcearu, după acuzele că nu a îngenuncheat pentru mișcarea BLM: Gest ipocrit! Nu sunt rasist!

Captura Video
Captura Video

Ionuț Nedelcearu a reacționat pe contul său de Instagram, după ce a fost acuzat că a sfidat momentul "Black Lives Matter" de la începutul partidei cu Anglia.

”Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia și țara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat ca persoană, aș vrea să clarific că nu sunt rasist și că urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, ceea ce este cunoscut de către toți cei care mă știu personal și ca fotbalist.

Nu am simțit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea și atitudinea mea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membrii ai societății, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare și să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în viețile noastre. Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!”,  a scris Nedelcearu, luni, pe contul său de Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Nedelcearu Ionut (@nedelcearu.ionut)

VEZI ȘI Gigi Becali îi apără pe Stanciu și Nedelcearu: 'Ce treabă avem noi?'

Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu sunt singurii fotbaliști români care nu au îngenuncheat înaintea începerii meciului cu Anglia. Gestul a fost făcut de ceilalți jucători din cele două echipe în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta împotriva rasismului, după decesul lui George Floyd. De asemenea, mijlocaşul Nicolae Stanciu a explicat de ce nu a îngenunchiat.

Nicolae Stanciu: ”Nu sunt rasist deloc”

”Nu sunt rasist deloc. Știam că și colegi de-ai mei o să facă lucrul acesta. Gestul pe care l-am făcut a fost pentru colegul meu de la Slavia Praga care a avut o problemă similară și a fost suspendat 10 meciuri, și Campionatul European de anul ăsta și preliminariile din Champions League. Am făcut-o pentru el și nu cred că asta este soluția pentru combaterea rasismului. Eu personal am jucători de culoare și la echipă și prieteni foarte buni. Cred că ține de fiecare. Trebuie să fim mai buni, să respectăm pe toată lumea, toate națiile”, a declarat Nicolae Stanciu, la Antena 3.

România a fost învinsă de Anglia cu 1-0, la Middlesborough. Singurul gol al partidei a fost marcat de Marcus Rashford, din penalty. Englezii au mai ratat un penalty şi au avut şi 2 bare. 

Începând din luna iunie a anului trecut, toate meciurile din Anglia au debutat cu un astfel de moment. „Ritualul” a avut loc și astăzi, în ciuda faptului că jucătorii englezi fuseseră huiduiți de fani acum 4 zile, la precedentul meci, tocmai pentru decizia de a îngenunchea înaintea fluierului de start. 

VEZI ȘI Stanciu şi Nedelcearu, apăraţi după ce au refuzat să îngenuncheze pentru Black Lives Matter, înainte de meciul cu Anglia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel