Gigi Becali îi apără pe Stanciu și Nedelcearu: 'Ce treabă avem noi?'

Gigi Becali / Captură Antena3, arhivă
Gigi Becali / Captură Antena3, arhivă

Gigi Becali a reacționat după ce fotbaliștii români și englezi, cu excepția lui Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu, au îngenuncheat înaintea începerii meciului.

Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu sunt singurii fotbaliști români care nu au îngenuncheat înaintea începerii meciului cu Anglia. Gestul a fost făcut de ceilalți jucători din cele două echipe în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta împotriva rasismului, după decesul lui George Floyd.

Întrebat dacă au procedat corect Stanciu și Nedelcearu sau dacă ar fi trebuit ca niciun jucător al naționalei să nu îngenuncheze, Gigi Becali a răspuns că 'dacă iubești oamenii n-ai cum să discriminezi în funcție de rasă sau de culoarea omului.'

'Noi n-avem nicio chestiune de istorie. E o acțiune venită din America. Dacă vreți să vorbim despre asta, mi se pare o ipocrizie. Eu ajut mii de copii care mor de foame și sete în Africa, dau sute de milioane de euro, pe când acești oameni in țara în care a plecat acțiunea, au 200 de miliarde de euro... Numai cu 100 de miliarde de euro s-ar rezolva ca în Africa să nu mai moară oamenii de foame.', a declarat Gigi Becali la Realitatea Plus, la emisiunea moderată de Alex Ferariu. 

'Păi dacă tu iubești oamenii și spui că nu-i urăști... Ura se arată numai din faptul că îi lasă pe oamenii ăia să moară de foame și că nu investesc. Nu numai că nu investesc acolo.', a subliniat Becali. 

De asemenea, Gigi Becali a întrebat, retoric, 'Ce treabă avem noi cu aceste lucruri? I-am luat noi vreodată sclavi?'.

'Noi n-am fost așa. Noi am primit toate naționalitățile cu drag. Nu avem treabă cu această acțiune. S-o facă ei!', a mai adăugat Becali.

Englezii fuseseră huiduiți la meciul precedent din cauza 'ritualului'

Începând din luna iunie a anului trecut, toate meciurile din Anglia au debutat cu un astfel de moment. „Ritualul” a avut loc și la meciul cu România, în ciuda faptului că jucătorii englezi fuseseră huiduiți de fani acum 4 zile, la precedenta partidă, tocmai pentru decizia de a îngenunchea înaintea fluierului de start. 

'Huiduielile au fost acoperite de aplauze, așa cum era normal. Sunt de acord cu Gareth Southgate. Încearcă să facă ce e mai bine pentru jucători și a vorbit excelent despre acest subiect în această săptămână. Am văzut că majoritatea fanilor susțin gestul jucătorilor', a fost reacția fostului fundaș al Angliei, Stephen Warnock, potrivit BBC.

'Începe meciul. Gazdele au început jocul, după ce ambele echipe au îngenuncheat. Din nefericire, momentul a fost huiduit de un mic sector al fanilor englezi. Cu toate acestea, alții au aplaudat', a scris și Sky Sports.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel