Urmărește emisiunea live


Stanciu şi Nedelcearu, apăraţi după ce au refuzat să îngenuncheze pentru Black Lives Matter, înainte de meciul cu Anglia

Captura Video
Captura Video

Nicuşor Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu, fotbalişti titulari în naţionala României la Middlesborough, cu Anglia, au refuzat să îngenuncheze înaintea meciului în semn de respect pentru mişcarea Black Lives Matter. Gestul lor le-a adus multe critici, dar şi laude. 

Începând din luna iunie a anului trecut, toate meciurile din Anglia au debutat cu un astfel de moment. „Ritualul” a avut loc și astăzi, în ciuda faptului că jucătorii englezi fuseseră huiduiți de fani acum 4 zile, la precedentul meci, tocmai pentru decizia de a îngenunchea înaintea fluierului de start. 

"Huiduielile au fost acoperite de aplauze, așa cum era normal. Sunt de acord cu Gareth Southgate. Încearcă să facă ce e mai bine pentru jucători și a vorbit excelent despre acest subiect în această săptămână. Am văzut că majoritatea fanilor susțin gestul jucătorilor", a fost reacția fostului fundaș al Angliei, Stephen Warnock, potrivit BBC.

"Începe meciul. Gazdele au început jocul, după ce ambele echipe au îngenuncheat. Din nefericire, momentul a fost huiduit de un mic sector al fanilor englezi. Cu toate acestea, alții au aplaudat", a scris și Sky Sports.

Stanciu şi Nedelcearu, apăraţi din România 

"Gestul celor doi jucători de fotbal Români de a respinge, înaintea meciului Anglia - România, îngenuncherea în simbolistica omagiala a mișcării radicale BLM este o dovadă de înțelepciune; politica nu are ce căuta în sport și în fotbal, fotbalul nu poate fi transformat sub nicio formă într-o platformă de promovare a ideologiilor extremiste desprinse din neo-marxism! Măcar dacă la fotbal nu ați fost in stare să vă calificați la un campionat european care se desfășoară și în România, să fiți capabili să țineți demn capul sus", a scris deputatul PNL Daniel Gheorghe pe Facebook. 

"Probabil că în Cehia nu se practică chestia asta, băieții ăia din Grecia nici atât. Am văzut 9 jucători care au reacționat, cei doi nu au reacționat. Nu sunt de condamnat", a spus Ilie Dumitrescu.

"Mie mi se par exagerate aceste chestiuni. Ca și atunci, pe Stadionul Ghencea, când toată echipa a îngenuncheat, Lăcătuș nu a îngenuncheat în fața suporterilor. E același lucru, de ce nu?", a fost și reacția lui Helmut Duckadam la Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel