Marea Britanie impune sancțiuni oficialilor chinezi: Dovezile abuzurilor nu pot fi ignorate

Marea Britanie impune sancțiuni oficialilor chinezi: Dovezile abuzurilor nu pot fi ignorate  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Marea Britanie impune sancțiuni oficialilor chinezi: Dovezile abuzurilor nu pot fi ignorate / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Marea Britanie a anunțat luni sancțiuni împotriva oficialilor chinezi pentru abuzurile drepturilor omului ale musulmanilor uiguri din Xinjiang.

Este pentru prima dată când Marea Britanie vizează oficialii chinezi cu sancțiuni în stil Magnitsky, care a fost adoptat în iulie 2000. Într-o declarație, Oficiul pentru Externe, Comunitate și Dezvoltare (FCDO) a precizat: „Marea Britanie va impune, pentru prima dată, înghețarea activelor și interdicții de călătorie împotriva a patru oficiali guvernamentali chinezi, precum și a unui organism de securitate din Xinjiang, în cadrul Regimul sancțiunilor Drepturilor Omului pentru încălcări sistemice împotriva uigurilor și a altor minorități”.

Vorbind în Camera Comunelor, secretarul de externe Dominic Raab a precizat: „Pot să spun astăzi Camerei că sancționăm patru persoane de rang înalt responsabile pentru încălcările care au avut loc împotriva musulmanilor uiguri din Xinjiang".

"Dovezile abuzurilor la scară largă ale drepturilor omului în Xinjiang nu pot fi ignorate - inclusiv detenția în masă și supravegherea, rapoartele de tortură și sterilizare forțată. Lucrând cu partenerii noștri internaționali, impunem sancțiuni specifice pentru a trage la răspundere pe cei responsabili.", a spus Raab în declarația sa.

Luni, Statele Unite au anunțat sancțiuni pentru încă doi oficiali chinezi care au legături cu situația din Xinjiang, iar Uniunea Europeană a impus sancțiuni pentru patru oficiali chinezi. Regatul Unit a impus sancțiuni acelorași oficiali vizați de UE. Zhu Hailun, fost secretar al Comisiei pentru afaceri politice și juridice din Xinjiang, a fost descris de UE drept „arhitectul programului de supraveghere, detenție și îndoctrinare la scară largă care vizează uiguri și oameni din alte minorități etnice musulmane”, informează TheEpochTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel