MApN retrage gradele acordate ilegal în perioada 2011 și 2012

grade
grade

Ministerul Apărării Naționale, (MApN) a decis ca toate ordinele de avansare sau acordare a gradelor din anii 2011 şi 2012, fără a fi îndeplinite condițiile prevăzute de lege, să fie revocate. Pe listele publicate de minister în luna august cu toate avansările în grad, făcute de către fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, în perioada respectivă figurează politicieni, jurnalişti, foşti miniştri, primari, preşedinţi de consilii judeţene, unii dintre ei fără a avea măcar stagiul millitar.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, "Urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012, în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995".

De asemenea, sursa precizată menționează că au mai fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor.

Ordinul emis de MApN vizează 316 persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011, 426 de persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011, 77 de• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012 şi 16 persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel