Mai mult de jumătate dintre profesori au picat examenul de titularizare. Bogdan Chirieac, întrebare-cheie: Ce să îi învețe oamenii aceștia pe copii?

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat rezultatele profesorilor de la examenul de titularizare.

Mai mult de jumătate dintre candidaţii la examenul de titularizare pentru ocuparea unor posturi didactice în învăţământul preuniversitar au obţinut la proba scrisă note sub 7, aceasta fiind nota minimă pentru a obţine statutul de titular. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat rezultatele.

VEZI ȘI: TITULARIZARE 2023: S-au afișat rezultatele. Peste 50% au note sub 7

"Dacă acestea sunt notele profesorilor, ce așteptări să mai avem de la elevi?", a fost întrebat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

"Așteptăm de la noul program România Educată, fără doar și poate. Câtă vreme ani de zile, decenii la rând, ai plătit mai prost profesorii decât pe tehnicienii de suprafață, cum se numesc oamenii care fac curățenie, nu te poți aștepta la rezultate spectaculoase. Sigur, sunt mulți oameni pasionați care fac această profesiune în primul rând din pasiune, dar avem și oameni care încearcă să își găsească pur și simplu un loc de muncă și cum e mare penurie de profesori s-au dus acolo și cunoștințele lor sunt acestea pe care le-ați văzut la examenul de titularizare, 52%, jumătate dintre ei, ca să vorbim românește, nu au luat acest examen. Ce să îi învețe oamenii aceștia pe copii?

Bogdan Chirieac: Statul român în anul 2023 este putred până la os

Acum li s-au mai dat niște bănuți în plus la profesori, că despre asta vorbim, despre niște bănuți în plus, dar, în același timp, cu toată dragostea, trebuie introduse și criteriile de performanță, care altminteri nu există în restul administrației, să știți. De pildă, discuția aceea atât de veche, liceul care nu are niciun absolvent de bacalaureat trebuie să mai rămână liceu sau trebuie să fie desființat? 50 de licee în care nici un copil nu a reușit să ia examenul maturității, păi nu o fi numai vina copiilor, în niciun caz. Deci și criteriile de performanță sunt necesare, și buna selecție a profesorilor. Pur și simplu statul român în anul 2023 este putred până la os. Nu știu ce se poate face, poate cu viitoarele alegeri, un nou președinte care să colaboreze strâns cu Guvernul, cu Parlamentul, în așa fel încât să poți schimba ceva", a spus Bogdan Chirieac.

Ce se va întâmpla cu Programul România Educată al președintelui Klaus Iohannis

Cât despre Programul România Educată al președintelui Klaus Iohannis, Bogdan Chirieac a spus: "Eu nu contest, că nu merită să contestăm bunele intenții ale președintelui Iohannis cu acest program, mai ales că e singurul program notabil în 10 ani. Problema domniei sale este că vine cu acest program, intens contestat deja, în anul 9 al președenției sale și practic viitorul președinte, cu siguranță, va face praf întregul program deoarece există contestări, sunt puncte de vedere diferite, lumea e nemulțumită.

Dacă introducea acest program în anul unu din cel de-al doilea mandat, deci în anul 6 de președenție, cu siguranță pleca, se implementa, se așeza pe o cale, acum nici nu vor să îl aplice, după vedeți, pur și simplu nu vor să aplice noile legi ale educației, sunt atât de multe voci împotrivă încât nici nu mai știi ce să spui, rămâne nimic din punctul ăsta de vedere, din nefericire". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel