FOTO/VIDEO: Daune de 8 milioane de dolari după explozia de pe Podul Crimeei. Cel puțin 3 morți

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un incendiu major și o posibilă explozie au avut loc pe Podul „lui Putin” ce leagă Crimeea de Rusia.

UPDATE 3: 

Uniunea asiguratorilor din Rusia a estimat sâmbătă pagubele provocate Podului Crimeii de o explozie produsă la primele ore ale dimineţii între 200 şi 500 de milioane de ruble (aproximativ 3,2 milioane şi, respectiv, 8,1 milioane de dolari)

"Potrivit datelor preliminare, trei persoane au fost ucise în urma accidentului. Este vorba probabil de pasageri ai unei maşini care se afla în apropierea camionului când a explodat", a indicat Comitetul de anchetă rus într-un comunicat.

UPDATE 2:

UPDATE: Incendiul de pe podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală ar fi fost provocat de explozia unei maşini-capcană, fiind afectată porţiunea rutieră a podului, susţine Comitetul naţional antiterorist rus, citat de agenţiile de presă ruse, conform Agerpres.

"Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea", a indicat Comitetul.

Autorităţile ruse în domeniul drumurilor au indicat pe site-ul lor că traficul pe pod este "întrerupt temporar".

Cauzele incendiului "sunt pe cale să fie stabilite", potrivit Căilor ferate din Crimeea.

Știrea inițială

Guvernatorul regiunii sud-ucrainene Mikolaiv, Vitali Kim, a confirmat incendiul de la Podul Crimeii, care leagă peninsula anexată de partea continentală a Rusiei. Oficialul a postat pe Telegram şi o înregistrare video, în care se vede o parte a podului cuprinsă de flăcări. De asemenea, în imagini se văd incendiate mai multe cisterne transportatoare de combustibil folosite, probabil, de trupele de ocupaţie pentru aprovizionarea unităţilor de pe frontul din Ucraina.

Amintim că primele informaţii privind incendiul de la Podul Crimeii au fost postate pe Telegram de portalul de ştiri InformNapalm, sâmbătă dimineaţă, la ora 6:40. Imaginile respective indicau că ar fi în flăcări un segment de cale ferată din podul respectiv, transmite Rador.

Rușii confirmă informația

O cisternă transportatoare de combustibil este în flăcări pe una dintre secţiunile Podului Crimeii, căile navigabile nefiind deteriorate - a anunţat, sâmbătă, Oleg Kriucikov, consilier al "şefului" Crimeei.

"Potrivit informaţiilor preliminare, o cisternă cu combustibil este în flăcări pe una dintre secţiuni. Calea de transport nu este deteriorată. Este prea devreme pentru a vorbi despre cauze şi consecinţe. Se lucrează la stingerea incendiului" - a scris Kriucikov, pe canalul său de Telegram. Serviciul de presă al căilor ferate din Crimeea, de asemenea, a raportat că o cisternă a luat foc la coada unui tren de marfă. Potrivit serviciului de presă al administraţiei autostrăzilor "Taman", traficul auto pe Podul Crimeii a fost suspendat.

Traficul a fost oprit pe Podul „lui Putin”

Traficul pe Podul Crimeii, atât pe segmentul rutier, cât şi pe cel feroviar, a fost suspendat, iar autorităţile pregătesc deja traversarea cu feribotul în zona Strâmtorii Kerci - a anunţat, sâmbătă, "ministrul" interimar al transporturilor din regiune, Nikolai Lukaşenko. "Traficul pe tronsoanele rutier şi feroviar a fost restricţionat. Se lucrează la o posibilă lansare a unei treceri cu feribotul" - a subliniat Lukaşenka, recomandând cetăţenilor să nu se deplaseze, deocamdată, spre Podul Crimeii.

TASS scrie că, sâmbătă dimineaţă, un vagon-cisternă a luat foc. Locomotiva şi o parte din vagoanele trenului respectiv au fost trase în staţia Kerci. Autorităţile urmează să stabilească ce a dus la provocarea incidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel