Incendii de proporții în Siberia. Ard 4 milioane de hectare în cea mai rece regiune din Rusia / VIDEO+FOTO

Incendii de proporții în Siberia. Ard 4 milioane de hectare în cea mai rece regiune din Rusia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Incendii de proporții în Siberia. Ard 4 milioane de hectare în cea mai rece regiune din Rusia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Cea mai rece regiune a Rusiei e mistuită de numeroase incendii. Peste 4 milioane de hectare sunt devastate de flăcări.

Arde cea mai rece regiune a Rusiei. Incendiile au acoperit peste 4 milioane de hectare din Siberia, acolo unde temperaturile scad și până la -35 de grade Celsius în timpul iernii.

Încă nu se știe cât de afectată este fauna din zonă însă urșii au ajuns în zonele populate. Ministerul Apărării din Rusia a trimis cel puțin 110 salvatori la fața locului. Încă nu a fost declarată stare de urgență, precizează Jurnal.md.

Imagini de Apocalipsă. O mănăstire şi mai multe sate, înconjurate de flăcări de 40 de metri pe insula Evia, Grecia. Călugăr: Minune!

O mănăstire şi circa zece sate au fost înconjurate de flăcări miercuri după-amiază pe insula Evia, situată la o distanţă de 200 de kilometri de Atena, iar incendiul pare scăpat de sub control, au indicat pompierii eleni aflaţi la faţa locului, potrivit AFP. 

Flăcările uriașe au devastat toată pădurea de pini din jurul Mănăstirii Cuviosului David, din insula Evia. Însă când acestea au ajuns lângă clădirile mănăstirii, focul s-a oprit brusc, relatează un călugăr al locașului de cult într-un clip postat pe Facebook, arătând și imagini impresionante de la fața locului.

'Ne sufocăm din cauza fumului'

'Flăcările au o înălţime de 30 până la 40 de metri şi înconjoară mănăstirea. Ne sufocăm din cauza fumului', a declarat telefonic un călugăr pentru agenţia de presă greacă ANA.

Viceprimarul unui sat din apropiere, Argyris Liaskos, a deplâns pe postul de televiziune Skai că 'niciun mijloc aerian nu a fost mobilizat pentru a stinge flăcările'.

'Cel puţin 150 de locuinţe au ars', a mai precizat acesta. Sub efectul unei canicule excepţionale, pe teritoriul Greciei erau active miercuri circa 40 de incendii, printre care şi cel de pe insula Evia, unde trei pompieri au fost uşor răniţi (vezi imaginile AICI).

A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Poate deveni un dezastru global de mediu

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume de la Al Sulaibiya, Kuweit a luat foc. Incendiul este atât de mare încât este vizibil pe imaginile satelitare. Potrivit estimărilor, șapte milioane de anvelope sunt depozitate acolo.

Incidentul din Al Sulaibiya poate deveni un dezastru global de mediu dacă incendiul nu este lichidat. Rețelele de socializare sunt pline de reacții vehemente după ce mai multe videocplipuri în care apar milioane de pneuri care ard au fost distribuit online.

Videoclipul, în care este observată o coloană uriașă de fum care se ridică la o înălțime amețitoare, a fost vizionat de milioane de ori de când a fost distribuit. Mulți comentatori și-au exprimat disperarea cu privire la probleme mai mari, cum ar fi schimbările climatice și poluarea, potrivit InsiderPaper (vezi imaginile AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel