A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Poate deveni un dezastru global de mediu / VIDEO

A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume  /  Sursă foto: Captură YouTube
A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume / Sursă foto: Captură YouTube

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume a luat foc și incendiul se vede din satelit. Deflagrația poate cauza un dezastru de mediu global.

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume de la Al Sulaibiya, Kuweit a luat foc. Incendiul este atât de mare încât este vizibil pe imaginile satelitare. Potrivit estimărilor, șapte milioane de anvelope sunt depozitate acolo.

Incidentul din Al Sulaibiya poate deveni un dezastru global de mediu dacă incendiul nu este lichidat. Rețelele de socializare sunt pline de reacții vehemente după ce mai multe videocplipuri în care apar milioane de pneuri care ard au fost distribuit online.

Videoclipul, în care este observată o coloană uriașă de fum care se ridică la o înălțime amețitoare, a fost vizionat de milioane de ori de când a fost distribuit. Mulți comentatori și-au exprimat disperarea cu privire la probleme mai mari, cum ar fi schimbările climatice și poluarea, potrivit InsiderPaper

Incendii puternice în zonele turistice din Turcia. Primele vești bune în plină criză

Pompierii din Turcia luptă duminică să controleze cinci incendii, inclusiv pe cele din zonele turistice de coastă Manavgat şi Marmaris, iar majoritatea celorlalte incendii de vegetaţie ce au izbucnit în ultimele 5 zile sunt ţinute sub control, conform autorităţilor turce, transmite Agerpres, citând Reuters.

Alimentate de valul de căldură şi de vântul puternic, incendiile sunt încă puternice la Manavgat, în sud şi la Marmaris, în vest, conform ministrului mediului, Bekir Pakdemirli.

Pompierii au reuşit să controleze un incendiu care a izbucnit sâmbătă în populara staţiune Bodrum, de la Marea Egee, incendiu care a dus la evacuarea unor zone rezidenţiale şi mai multor hoteluri.

Aproximativ 107 din cele 112 focare ce au izbucnit în ultimele 5 zile au fost stinse sau sunt ţinute sub control.

Începând de miercuri, şase persoane şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor care au afectat regiuni extinse din sudul şi vestul Turciei, iar mii de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Pompierii turci au fost ajutaţi în intervenţii de echipe din Rusia, Ucraina, Iran şi Azerbaidjan.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a mulţumit omologului rus Vladimir Putin pentru trimiterea de avioane cisternă şi elicoptere (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel