Gigantul chinez al cardurilor de credit ocupă locul lăsat liber în Rusia de către instituțiile financiare occidentale

Foto Ilustrativ/Pexels Tima Miroshnichenko
Foto Ilustrativ/Pexels Tima Miroshnichenko

În timp ce Visa, MasterCard, Apple Pay și Google Pay au suspendat operațiunile în țară din cauza embargoului, băncile ruse înregistrează o creștere a cererii pentru cardurile de credit UnionPay. Motivul acestei alegeri este, în general, logic și strategic .

UnionPay, cunoscută și sub numele de China UnionPay, are sediul în Shanghai, China.

Înființată în urmă cu douăzeci de ani, în 2002, în 2015 deja depășise Visa și Mastercard la valoarea totală a plăților efectuate de clienți, dar doar 0,5% din volumul plăților au avut loc în afara Chinei, potrivit Rainews.

Gigantul chinez al cardurilor de credit, activ în 180 de țări, este prezent pe piața rusă de opt ani, dar nu a fost, până acum, deosebit de răspândit. Aproximativ zece bănci rusești emit carduri UnionPay, iar altele iau în considerare să facă acest lucru prin asocierea UnionPay cu sistemul național de plată rus Mir , notează agenția oficială de știri rusă Rossiyskaya Gazeta.

„China, nu numai că nu a adoptat nicio sancțiune, probabil a început o promovare intensă a unor servicii care vizează înlocuirea companiilor, băncilor și instituțiilor financiare din zona NATO. Majoritatea celor mai bogați consumatori ruși, în general foarte mobili, sunt mari cheltuitori”, declară profesorul de marketing, expert în comportamentul consumatorului și tehnologii și director al centrului de cercetare Luiss x.ite  Michele Costabile.

La nivel internațional (cum știu bine restauratorii, hotelierii și comercianții romani), de fapt, întâmpină dificultăți enorme în gestionarea spread-ului de lichiditate în conturile curente deschise în multe țări ale lumii, având carduri de credit precum American Express, Visa și MasterCard blocate în esență. Eveniment care a fost „ocolit” tocmai recurgând la UnionPay, sau la transferuri de bani din Rusia în China sau din țările din zona NATO către China, care permite recircularea lichidității prin UnionPay, cel puțin parțial, sau în toate acele locuri frecventate și de „afluenți” chinezi.

Potrivit profesorului Michele Costabile, un alt „atribuit dinamismului mai mare al UnionPay in Rusia și nu numai, este faptul că oferă unul dintre principalele servicii „Cumpărați acum, plătiți mai târziu”, similar cu cel al Scalapay, un scale-up italian cu sediul în Dublin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel