George Rotariu, șeful Bitcoin România, audiat într-un dosar de înșelăciune. ”Nu există nimic reglementat”

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

George Rotariu, șeful Bitcoin România, este audiat într-un dosar de înșelăciune cu produse vândute în SUA și Marea Britanie.

"Am făcut tot ceea ce ar fi putut face un antreprenor în acest domeniu pentru a sta departe de astfel de clienţi. Discutăm despre nişte tranzacţii care au avut loc în 2014-2015. Credeţi-mă că am zeci de mii de clienţi care au tranzacţionat de atunci, sute de mii de tranzacţii. Nu pot spune exact ce valoare aveau tranzacţiile atunci. În speţa aceasta, este vorba despre doi clienţi. Nu am niciun fel de legătură în afara faptului că ştiam că sunt clienţi ai platformei mele", a declarat George Rotariu.

"Nu au nicio legătură cu activitatea societăţii noastre"

"Nu vreau să se pună într-o lumină proastă activitatea Bitcoin România şi ceilalţi investitori care sunt oameni de afaceri, oameni oneşti, oameni care investesc în aceste criptomonede pentru că ei cred în această tehnologie şi înţeleg cum funcţionează ea. Nu aş vrea ca toţi aceşti oameni să fie puşi într-o lumină proastă pentru că unul sau doi utilizatori care, la un moment dat în viaţa lor, au utilizat serviciile platformei noastre, au făcut şi alte lucruri care sunt ilegale şi nu au nicio legătură cu activitatea societăţii noastre", a mai spus George Rotariu.

"Băncile închid conturile fără să ne dea nicio explicaţie"

Întrebat ce prevede legislaţia în cazul Bitcoin, acesta a spus: "Nu există nimic reglementat. Urmează să se reglementeze. Există un proiect de lege şi acum se aşteaptă metoda prin care noi ne putem licenţia, dar deocamdată suntem în aşteptarea acestei reglementări. Eu am tot solicitat-o încă din 2014 pentru că avem dificultăţi în relaţia cu băncile. Asta este problema noastră principală. Băncile închid conturile fără să ne dea vreo explicaţie, deşi nu au niciun motiv să facă asta pentru că activităţile pe care noi le întreprindem sunt legale".

Vezi și: Bitcoin a depășit 60.000 de dolari, după pariul unui miliardar norvegian: ”într-o bună zi, ar putea valora milioane de dolari”. Legătura lui cu România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel