FRF vrea să facă ordine printre agenții de fotbal. Burleanu vrea mai multă transparență

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FRF va adopta în septembrie noul regulament al agentului de fotbal.

Federaţia Română de Fotbal va adopta în luna septembrie noul regulamentul al agentului de fotbal, a cărui primă citire s-a făcut, marţi, în şedinţa Comitetului Executiv, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Regulamentul a fost în primă lectură, iar el presupune o aliniere la regulamentul internaţional, dar avem câteva obiective pe care le urmărim când vorbim de acest regulament care urmează să fie aprobat în septembrie, a explicat Burleanu.

VEZI ȘI: Rapid, Petrolul, Dinamo și FC Hermannstadt, amendate de Comisia de Disciplină a FRF

VEZI ȘI: FCSB, interzisă în Ghencea. Se cere demisia ministrului Apărării. "Mai există ordine acolo?"

Şi noi şi FIFA ne dorim să introducem nişte standarde minime profesionale pentru orice persoană care va practica acest rol. Pe de altă parte, ne dorim să asigurăm o calitate a serviciului furnizat de agenţii de fotbal, de aceea s-au organizat examene, şi baze de date pentru a putea creşte transparenţa. Un alt obiectiv este îmbunătăţirea transparenţei financiare şi administrative, a detaliat preşedintele FRF.

Au fost ani de-a rândul în care foarte mulţi bani au ieşit în afara fenomenului fotbalistic. Prin aceste reglementări se doreşte introducerea unor plafoane maxime în ceea ce priveşte comisioanele pe care agenţii de fotbal le vor încasa, astfel încă, la finalul zilei, cluburile care contribuit într-adevăr la formarea unui jucător să fie cele care au de câştigat, a subliniat Burleanu.

Şeful FRF a afirmat că în prezent există o discrepanţă foarte mare între banii care revin în fotbal din contribuţiile de solidaritate şi nivelul real care ar trebuie să îl aibă acestea:

Dacă e să vorbim de cifre, în momentul de faţă, în ceea ce priveşte contribuţiile de solidaritate care se reîntorc în fenomenul fotbalistic astăzi la nivel global, vorbim de vreo 70 de milioane de dolari, în contextul în care potenţialul real este de vreo 600 de milioane. Sunt sute de milioane care se pierd, nu doar că se duc în zona de comisioane, ci se pierd ca urmare a faptului că nu avem nişte baze de date conectate la nivel internaţional.

Un alt obiectiv este acela de a preveni tacticile abuzive, excesive sau speculative din partea agenţilor de jucători, a menţionat Burleanu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel