Fost soldat britanic, capturat de Rusia la Mariupol și defilat ca un trofeu la televiziunea de stat din Moscova/ (VIDEO)

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Un al doilea luptător britanic care a luptat alături de trupele ucrainene a fost defilat la televiziunea de stat rusă după capturarea sa la Mariupol.

Shaun Pinner, un fost soldat britanic în vârstă de 48 de ani, luptase alături de marinarii ucraineni împotriva forțelor ruse care au invadat țara vecină în urmă cu aproape două luni.

El a apărut într-un scurt videoclip de propagandă difuzat de presa rusă sâmbătă seara. În videoclip, el spune, potrivit Independent: „Bună, sunt Shaun Pinner. Sunt cetățean al Marii Britanii. Am fost prins la Mariupol. Fac parte din Brigada 36 a Primului Batalion de Marină Ucraineană.

„Am luptat în Mariupol între cinci până la șase săptămâni și acum sunt în Republica Populară Donețk.”

Pinner, originar din Bedfordshire, lupta alături de prietenul său, Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, din Nottinghamshire, primul voluntar britanic capturat de forțele ruse.

Pinner s-a mutat în Ucraina în urmă cu patru ani și a locuit cu soția sa în Donbas, unde s-a luptat cu separatiștii susținuți de Kremlin înainte ca Rusia să-și lanseze invazia pe scară largă.

El a spus pentru Mail on Sunday din ianuarie: „Sunt aici pentru a-mi apăra familia și orașul care m-a adoptat. Rusia a început acest război. Este finanțat de Rusia și condus de Rusia, dar ne vom lupta cu ei, nu vă înșelați în privința asta.”

Cei doi au luptat și împotriva Statului Islamic

O imagine distribuită pe contul de Twitter al lui Aslin, care este condus în prezent de unul dintre prietenii săi, îl arăta pe britanic încătușat, cu leziuni la ochi și la frunte.

O postare pe Twitter spunea: „Tocmai am primit asta, se pare că l-au luat pe Aiden”.

Aslin s-a mutat în Ucraina în 2018 și s-a alăturat ulterior forțelor armate ale națiunii, dar a fost forțat să se predea în urmă cu două zile, după ce atacurile rusești au întrerupt aprovizionarea și muniția orașului-port asediat.

Jayson Pihajlic, care a luptat împotriva Statului Islamic alături de Pinner și Aslin în Forțele Democratice Siriene, a spus că bărbații sunt „luptători pentru democrație” și că activau „ca voluntari, nu mercenari”.

El a spus pentru The Guardian: „Este oribil de văzut. În mod evident, sunt bătuți și asta este cel puțin ce putem spune – cine știe ce se mai întâmplă.”

„Sunt etichetați ca mercenari, dar acești băieți nu sunt mercenari – sunt soldați ucraineni, în uniformă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel