Avertismentul unui ofițer NSA pentru Franța: Urmați același drum care duce spre eșec

Un fost ofițer al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), William Binney, lansează un avertisment pentru Franța, care urmează să facă după 13 noiembrie aceeași greșeală pe care a făcut-o SUA după 11 septembrie. 

William Binney, prezent la Strasbourg la Forumul Mondial al Democrației, nu menajează Franța și strategia sa de luptă împotriva terorismului, potrivit Agerpres. Fostul ofițer a demisionat din NSA în octombrie 2001, criticând adminstrația Bush după atentatele teroriste din 11 septembrie. 

Întrebat de AFP cu privire la eventualitatea ca libertățile publice să se numere printre 'victimele' colaterale ale acestor atentate, Binney a răspuns: "Este foarte probabil, tocmai acest lucru s-a produs în SUA după 2001'" În SUA, "am fi putut opta pentru o abordare rațională a metodelor de securitate (...), însă în loc de aceasta am optat pentru o strângere masivă de informații. Ceea ce vreau să subliniez este că aceasta este o rețetă garantată pentru eșec", a spus fostul ofițer al NSA.

[citeste si]

"Dacă obiectivul vostru este acela de a găsi oameni care au comis o crimă după ce au masacrat alți oameni, să dispuneți de numeroase date cu privire la toți locuitorii de pe planetă vă va ajuta să-i găsiți, însă dacă obiectivul vostru este de a împiedica masacrul de oameni înainte ca acesta să aibă loc, atunci acesta nu este un bun mod de a proceda", și-a exprimat convingerea Binney.

În opinia sa, "metoda adecvată constă în a analiza datele într-un mod rațional și de a concentra analizele asupra unor zone particulare și a unor persoane particulare care fac obiectul unor suspiciuni, teroriști cunoscuți, dealeri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel