Familii reunite. Zeci de sud-coreeeni au trecut în granița

Sebastian Florea / 20 aug 2018 / 07:56 Salveaza PDF Comentarii

Mai multe zeci de sud-coreeni vârstnici au trecut luni graniţa cu Nordul pentru a se întâlni cu membri ai familiilor lor pe care nu i-au mai văzut din timpul Războiului din Coreea (1950-1953).

Cei 89 de sud-coreeni şi însoţitorii lor au plecat devreme din oraşul port Sokcho (nord-est) într-un convoi de 14 autocare, sub escorta poliţiei, transmite AFP.

Reporteri ai agenţiei France Presse aflaţi la graniţă i-au văzut trecând în partea de nord a Zonei Demilitarizate care împarte peninsula în două. Această nouă serie de reuniuni a familiilor separate de conflict, prima în ultimii trei ani, se înscrie în cadrul remarcabilei destinderi din peninsulă de la începutul anului.

Întâlnire într-o stațiune montană

De luni până miercuri, participanţii vor petrece aproximativ 11 ore cu membri ai familiilor lor din Nord într-o staţiune montană din Munţii de Diamant, sub supravegherea agenţilor nord-coreeni, înainte de a se separa din nou, probabil pentru totdeauna.

Milioane de persoane au fost separate de Războiul din Coreea care a pecetluit divizarea ermetică a peninsulei. Cele două Corei sunt practic în război, întrucât conflictul din 1950-1953 s-a încheiat printr-un armistiţiu, semnat de SUA, reprezentând ONU, Coreea de Nord şi China, şi nu printr-un tratat.

Vezi și: Coreea de Nord, Kim Jong-Un, protest împotriva sancțiunilorTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26