Coreea de Nord, Kim Jong-Un, protest împotriva sancțiunilor

Bogdan Cotigă / 17 aug 2018 / 10:15 Salveaza PDF Comentarii
Kim Jong Un
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a denunţat 'forţele ostile' responsabile de sancţiuni 'scelerate', au relatat vineri media oficiale de la Phenian.

Kim Jong-Un îl întâlnise pe preşedintele american Donald Trump în iunie, în cadrul unui summit istoric în Singapore, în cursul căruia se angajase să acţioneze pentru denuclearizarea peninsulei, formulare vagă ce a dus la interpretări divergente Phenianul nu a recurs la nicio măsură confirmată şi a denunţat exigenţele 'unilaterale' ale SUA şi 'metodele gangstereşti' ale acestora. La rândul lor, SUA cer statelor lumii să menţină prin sancţiuni un maximum de presiune asupra Coreei de Nord pentru a o constrânge să renunţe la programele sale nuclear şi balistic.

SUA prezintă încă încredere

Trezoreria americană a anunţat în plus miercuri sancţiuni financiare împotriva a două întreprinderi - una rusească şi alta chineză - pe care le acuză că ar continua să întreţină relaţii comerciale cu Coreea de Nord, în pofida embargoului împotriva Phenianului. În cursul vizitei la un şantier în zona de coastă Wonsan-Kalma, Kim Jong-Un a criticat 'forţele ostile' pe care le-a acuzat că 'încearcă să înăbuşe poporul coreean prin sancţiuni scelerate şi un embargo', a relatat vineri agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA. Dar Phenianul este hotărât să încurajeze ceea ce el prezintă drept 'o nouă eră' în relaţiile sale cu SUA şi liderul nord-coreean a evitat să atace o ţară anumită.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26