Extratereștrii "Elon Musks" înconjoară stelele cu dispozitive uriașe de colectare a energiei

Extratereștrii "Elon Musks" înconjoară stelele cu dispozitive uriașe de colectare a energiei / Foto: Pixabay, de Tumisu
Extratereștrii "Elon Musks" înconjoară stelele cu dispozitive uriașe de colectare a energiei / Foto: Pixabay, de Tumisu

Specialiștii în spațiu au examinat milioane de stele și au identificat șapte dintre acestea care, în opinia lor, ar putea fi înconjurată de roiuri Dyson, cu unele emițând mai multă radiație infraroșie decât era de așteptat.

Cercetătorii au formulat ipoteza că extratereștrii ar putea utiliza aceste roiuri pentru a colecta energie, necesară pentru a alimenta civilizațiile lor avansate. Aceștia au analizat milioane de stele și au identificat șapte dintre ele care, conform evaluării lor, ar putea fi înconjurată de aceste structuri denumite roiuri Dyson.

Conceptul a fost inițiat în anii 1960 de către omul de știință Freeman Dyson. Acesta credea că extratereștrii, având nevoie de cantități considerabile de energie, ar putea construi constelații de sateliți de tip SpaceX în jurul stelelor pentru a o colecta.

Astronomii de la Universitatea Uppsala din Suedia au observat zeci de stele pe o rază de 900 de ani-lumină care emit mai multe radiații infraroșii decât ar trebui - un semn al unor posibile "mega-structuri" extraterestre.

Ulterior, au redus numărul acestora la șapte, pe care le consideră necesare pentru a fi investigat mai departe, posibil cu ajutorul Telescopului Spațial Webb.

Un articol din partea echipei Proiectului Hephaistos, condusă de Matias Suazo, a declarat: "Există mai multe explicații naturale pentru excesul în infraroșu... dar niciuna dintre ele nu explică în mod clar un astfel de fenomen în cazul candidaților".

Unele dintre stele - de la pitice roșii până la altele de mărimea Soarelui nostru - emit de 60 de ori mai multe radiații infraroșii decât se așteptau.

Primul posibil roi Dyson Swarm a fost observat în 2015, potrivit DailyStar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel