Urmărește emisiunea live


Discursul lui Zelenski în Parlamentul Austriei: Parlamentarii de extremă dreapta au părăsit sala

Sursa Foto YouTube Hindustan Times
Sursa Foto YouTube Hindustan Times

Peste 20 de parlamentari austrieci de extremă-dreapta au ieșit din Parlament în timpul unui discurs al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Politicienii din Partidul Libertății (FPÖ) au susținut că discursul lui Zelenski a încălcat neutralitatea Austriei. Ei au avertizat înainte de discurs că vor organiza o formă de protest împotriva discursului lui Zelenski, relatează BBC.

Austria a declarat anterior că nu poate contribui la apărarea Ucrainei din punct de vedere militar, dar sprijină Kievul din punct de vedere politic.

În intervenția sa video, Volodimir Zelenski a mulțumit Austriei pentru asistența umanitară și ajutorul acordat la curățarea minelor terestre. El a invitat, de asemenea, parlamentarii să călătorească singuri în Ucraina și să vadă distrugerea cauzată.

Președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Austriei, Wolfgang Sobotka, a promis mai multă asistență financiară și umanitară Ucrainei și a spus că țara merită solidaritatea Austriei.

În timp ce dl Zelenski vorbea, un grup de 30 de politicieni FPÖ a părăsit sala și a lăsat pe birou pancarte cu sigla partidului pe care scria ”spațiu pentru neutralitate” și ”spațiu pentru pace”. 

FPÖ a provocat furie în trecut pentru poziția sa pro-rusă. În 2018, când Karin Kneissl de la FPÖ era ministru de Externe, a fost criticată pentru că a dansat cu președintele Vladimir Putin la nunta ei.

 

”Neutralitatea permanentă” a Austriei face parte din constituția sa din 1955. Legea prevede că ”Austria nu va adera niciodată la nicio alianță militară și nici nu va permite stabilirea de baze militare ale statelor străine pe teritoriul său”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel