DIICOT. Oameni de afaceri implicați într-un dosar de evaziune și delapidare

Dragoș Nedelcu Foto: rtv.net
Dragoș Nedelcu Foto: rtv.net

Procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DIICOT au efectuat opt percheziţii domiciliare în București și Județul Ilfov şi au pus în executare opt mandate de aducere. În acest dosar este vizată  destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor, delapidare și evaziune fiscală, operațiuni ilicite ce au generat un prejudiciu total de aproximativ 34 milioane de lei.

Printre cei vizați se numără fostul proprietar al restaurantului Golden Bliz, Dan Besciu, acesta fiind așteptat  la audieri pentru evaziune din fonduri europene. 

Dragoş Nedelcu, audiat de DIICOT într-un dosar pentru spălare a banilor, delapidare și evaziune fiscală


Potrivit DIICOT, în perioada 2011-2014 Dragoş Nedelcu, administrator de fapt al SC Nuts Consulting SRL, SC Pathway Adivisors SRL, SC C&D Best Design Concept SRL și Marin Baicu, administrator de fapt al SC Baicons Impex SRL, SC LGB Transark SRL și SC Vio Top SRL, Dan Besciu, asociat și administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL, Peter Praher și Josep Horneger, administrator la SC Swietelsky Baugesellschaft Mbh Linz Sucursala București și SC Swietelsky Construcții Feroviare SRL au inițiat și constituit un grup infracțional organizat ce a avut drept scop, obținerea prin mijloace frauduloase a unor mari sume de bani, provenite din fonduri publice angajate de companii aflate în portofoliul Ministerului Transporturilor (Compania Națională de Căi Ferate și CNADNR), pentru organizarea și derularea unor achiziții publice de lucrări de infrastructură feroviară și rutieră.

Citește și: Dragoş Bîlteanu, soţul cântăreţei Cristina Rus, a fost arestat în dosarul de manipulare a pieții de capital

Modalitatea de săvârșire a faptelor constă în obținerea de către membrii grupului infracțional organizat a unor contracte de infrastructură rutieră și feroviară și derularea lor în condiții păgubitoare pentru companiile de stat achizitoare, prin angajarea unor cheltuieli nereale, aparent necesare derulării proiectelor, operațiuni urmate de transferul unor mari sume de bani, în mod succesiv din conturile companiilor de stat, în conturile societăților controlate de inculpați, pentru ca în final, aceste sume să fie retrase în numerar sau folosite de inculpați în interes personal, pentru achiziția unor imobile în centrul capitalei sau pentru plata unor vacanțe și cumpărături de lux.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul tehnic al acțiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel