De ce nu a vrut Ceaușescu metrou în Drumul Taberei

inaugurare metrou
inaugurare metrou

Pentru mulți dintre bucureșteni metroul este principalul mijloc de transport fie că se duc la locul de muncă sau la cumpărături. Mulți dintre noi știu că răposatul Ceaușescu ne-a sigurat metroul din capitală. Totuși ideea îi aparține lui Dimitrie Leonida.

[caption id="attachment_196885" align="alignleft" width="310" caption="www.comunismulinromania.ro"][/caption]

Planurile de construcție sunt reluate după cel de-al doilea război mondial. Lucrările au început în 1975; scopul era de a asigura transportul oamenilor către fabrici; conform ziarului Adevărul.

Cartierul Drumui Taberei era în proiectul de construcție a unei magistrale de metrou. Totuși, Ceaușsescu a mutat metroul în cartierul Militari, deși acesta nu era încă construit.

Inițial, stația "Piața Română" a fost scoasă din proiect din ordinul Elenei Ceaușescu pentru că erau deja prea multe stații. Stația a fost făcută în secret dar aa vut intrarea zidită. Ulterior soții Ceaușescu au conștientizat utilitatea stației și au decis ca aceasta să fie pe tronsonul Pipera-Berceni. De aici "unicitatea" designului de la Romană.

De multe ori se făceau modificări doar pentru că ceva nu îi convenea dictatorului indiferend că decizia era justificată sau nu.  În ciuda acestor lucruri, metroul pe care îl avem a fost făcut cu reuseste românești; printre țările care se pot lăuda cu același lucru se numără Franța, Germania, Rusia și China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel