Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) este condusă, în acest moment, de două femei, cu averi mai mult sau mai puțin stufoase, după caz, dar și datorii.
Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) este condusă de Dr. Luminița Cristina Pelin, director executiv, și Ec. Cristina Tase, director executiv adjunct economic.
Potrivit declarației sale de avere, Pelin Cristina deține un teren intravilan de 396 de metri pătraţi, o casă de 198 de metri pătraţi și un apartament de 48 de metri pătrați, în București. Toate, dobândite în 2020, sub formă de moștenire. De asemenea, directorul executiv al DSP București deține două autoturisme cu anul de fabricatie 2021.
În ceea ce privește "banii din conturi", aceasta are două fonduri de investiţii în euro şi dolari, în valoare de 104.338 dolari, respectiv 25.788 de euro; cinci depozite bancare în euro/lei/dolari, în valoare de 134.570 de dolari, 118.010 de euro, 9.860 de dolari, 65.000 de lei, respectiv 6737 de euro, dar şi un cont curent în lei, în valoare de 905 lei.
În fiecare an, Pelin Cristina încasează venituri salariale din trei surse. O dată salariul de 93.735 de lei de la DSP, apoi 63.271 de lei de la Primăria Municipiului Bucureşti (comisie) și 590 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (consiliul de administraţie).
Se pare că soţul are venituri salariale puțin mai generoase, depășind valoarea celor trei mai sus enumerate. Dr. Octavian Pelin încasează 198.000 de lei/an de la Spitalul Clinic "Sf. Ioan" din Bucureşti.
Lista nu pare să fie la fel de lungă și de bogată și în cazul Cristinei Tase, directorul executiv adjunct economic. Potrivit declarației sale de avere, aceasta deține, din 2001, un apartament de 42 de metri pătraţi, în Bucureşti, și un altul de 70 de metri pătraţi în Otopeni, dobândit în 2019. De asemenea, în 2007 a mai adăugat la averea sa o casă de 165 de metri pătraţi în Pantelimon, Ilfov. Toate cele trei proprietăți imobiliare sunt cotă parte 1/1. Pe lângă acestea, deține și un autoturism, an de febricație 2016.
Cât privește veniturile salariale încasate anual, directorul executiv adjunct economic primește un salariu de 104.500 de lei pentru activitatea sa în cadru DSP București. De asemenea, are și un venit de 2000 de lei, fiind traducător autorizat de Ministerul Justiției pentru limba spaniolă. Separat, mai încasează 2000 de lei din activitatea de traducător prin PFA.
În final, în datoria sa de avere se regăsește și un credit de 95.000 de franci elvețieni la bancă.
Direcția de Sănătate Publică este o instituţie publică cu personalitate juridică care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Municipiului Bucureşti în scopul realizării politicilor şi programelor naţionale de sănătate publică, a activităţii de medicină preventivă şi a inspecţiei sanitare de stat, a monitorizării stării de sănătate şi a organizării statisticii de sănătate, precum şi a planificării şi derulării investiţiilor finanţate de la bugetul de stat pentru sectorul de sănătate.
Înfiinţată în dată de 1 ianuarie 1999 pe baza Ordinului nr.954/8.12.1998 al Ministerului Sănătăţii ca unitate descentralizată provenind din reorganizarea Direcţiei Sanitare şi a Inspectoratului de Sănătate Publică, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti reprezintă autoritatea de sănătate publică la nivel local care are în principal următoarele atribuţii:
- evaluează starea de sănătate a populaţiei din teritoriul arondat, identifica principalele probleme de sănătate publică şi aloca prioritar resursele spre intervenţiile cu cel mai mare randament în ameliorarea stării desanatate;
- evaluează anual strategiile de control selectate prin prisma progresului realizat în ameliorarea stării de sănătate a populaţiei organizează, controlează şi finanţează programele naţionale de sănătate ce se desfăşoară în teritoriularondat;
- exercită atribuţii specifice de inspecţie sanitară de stat prin personalul împuternicit în conditiilelegii;
- în colaborare cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti coordonează serviciul de ambulanţă, organizează şi coordonează asistenta medicală în caz de calamităţi, catastrofe şi situaţii deosebite, organizează, conduc, coordonează şi răspund de pregătirea reţelei sanitare pentru apărare şi asistenta medicală în caz de dezastre, epidemii şi alte situatiideosebite;
- în colaborare cu autorităţile locale, instituţiile de învăţământ şi organizaţiile guvernamentale şi nonguvernamentale organizează activităţi de promovare a sănătăţii şi de educaţie pentru sănătate apopulatiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu