Radu Tudor: De Ce s-a prăbușit avionul. Ipoteza unui pilot de elită

avion
avion

Jurnalistul Radu Tudor a vorbit cu un pilot de elită al României, care i-a dezvăluit că favorizează o anumită ipoteză în ceea ce privește prăbușirea avionului BN2 pilotat de Adrian Iovan. 

Radu Tudor a scris, pe blogul personal, că "un pilot de elită al României mi-a precizat ca favorizează ipoteza givrajului drept cauza principală a căderii avionului BN2  pilotat de Adrian Iovan și în care se aflau alte 6 persoane.<<Givraj bord atac aripi și stabilizator, greutate la maxim admisibil a avionului, la care s-au adăugat peste 150 kg de gheață. Avionul a devenit incontrolabil și a intrat în pierdere de altitudine. Dacă găsea un câmp deschis totul era ok. Givrajul se întâmplă frecvent în perioada de alternanță cald/rece. Givrajul apare în intervalul 0-2 grade. <<Norișorii>> aduc umiditate mare până la altitudinea de 1000 metri, apoi apare gheață>>".

În urma prăbușirii, Adrian Iovan și o studentă rezidentă au murit și alte cinci persoane au fost transportate la spital.

Vezi și: De Ce nu au găsit STS și ROMATSA avionul aterizat forțat în Apuseni. Discuții dramatice între operatori și medicul Zamfir

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel