Învăţătoarea de la şcoala gimnazială din localitatea Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, faţă de care un grup de părinţi a depus plângere la poliţie la începutul acestei luni pentru purtare abuzivă, va fi înlocuită de la clasă pe perioada anchetei penale, a declarat marţi, în exclusivitate pentru Agerpres, inspectorul şcolar general Camelia Tabără.
Decizia a fost luată în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, care a avut loc marţi după-masă, la aproape o lună de când o parte dintre elevii şcolii a refuzat să mai vină la ore, acuzând agresiuni verbale şi fizice din partea învăţătoarei.
"Am avut astăzi Consiliul de Administraţie şi am ajuns la concluzia că este bine, până la finalizarea anchetei, care va stabili vinovăţie clară de lovire a copiilor, care este cel mai grav lucru cu putinţă, de violenţă fizică confirmată şi dovedită prin mijloace specifice celor abilitaţi să o facă, noi am propus şcolii o rocadă de încadrare, astfel încât să avem copii în sala de clasă, iar toată reîncadrarea copiilor şi reluarea ciclului normal al şcolii să se facă în prezenţa consilierilor şcolari sau cu o intervenţie din când în când a consilierilor şcolari", a declarat Tabără pentru Agerpres.
Inspectorul şcolar general a precizat că, din totalul elevilor care nu mai veneau la şcoală în semn de protest faţă de învăţătoare, cei de la gimnaziu, care nu aveau ore cu cadrul didactic acuzat, au reluat cursurile, în schimb sunt opt elevi de la clasele primare care nu mai sunt trimişi la şcoală de părinţi şi care au povestit că au fost agresaţi verbal şi fizic.
"Până la urmă, tragem concluzia: opt copii stau acasă, cu risc de părăsire timpurie, cu probleme specifice unei zone de munte dispersate şi împrăştiate şi cu mărturisiri din partea copiilor, care spun că au existat momente cu limbaj necorespunzător, au mai fost şi zone cu pedeapsă sau atitudine care, în mod normal, un cadru didactic trebuie să gestioneze cu mult mai multă abilitate şi cu mai mult tact. Se cere, prin legea calităţii, satisfacţia beneficiarilor, deci starea de bine a copilului. Or, atâta timp cât ea nu există, nu poate fi alt vinovat decât dascălul", a explicat Camelia Tabără.
Înlocuirea învăţătoarei de la această clasă, care este una în care se predă simultan la elevi începând cu clasa zero până la clasa a patra, se va produce săptămâna viitoare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News