Casa Națională de Asigurări de Sănătate dorește să rezolve un rezultat defavorabil stabilit de Curtea de Apel București și menținut de Înalta Curte de Casație și Justiție.
În urma unui control al Curții de Conturi a României, s-a constatat un prejudiciu de aproape 10 milioane de lei noi prin ”asmuțirea” Caselor Județene asupra medicilor care au făcut gărzi în centrele de permanență între anii 2009 și 2010. Curtea de Conturi consideră că Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Internelor și al Reformei Administrative 1024/2008 este greșit, constatând o nepotrivire între Art.47 și Anexa 5 la Ordin, parte integrată acestuia conform Art.53 al aceluiași Ordin și, pe cale de consecinta, o plată pe oră pentru cheltuieli administrative necesare funcționării centrului de permanență cu zece lei mai mare.
CNAS a susținut în toate înfățișările în instanță că în acest caz Curtea de Conturi se află în eroare. În prezent, aceeași CNAS "obligă" CJAS să-și schimbe poziția și să treacă la recuperarea sumelor considerate fiind ilegal plătite cabinetelor medicilor de familie.
Doctorul Mihail Moisescu, președintele Asociației Patronale a Medicilor de Familie, spune că prejudiul este de 10 milioane de lei noi. ”Dacă se adaugă acestei sume alte penalizări din 2009 și 2010, 600 de cabinete medicale se vor închide. Nu vor putea plăti aceste sume. Casa Națională de Asigurări de Sănătate va începe această monitorizare pentru a se scoate prejudiciul și astfel se va trece la recuperare”, ne-a declarat Dr. Mihail Moisescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu