Adrian Năstase află astăzi dacă va fi eliberat

Zi decisivă pentru fostul premier Adrian Năstase, încarcerat din 26 iunie 2012. Magistrații Tribunalului București judecă, luni, recursul la eliberarea condiţionată, reprezentanţii instanţei precizând că nu se pune problema unei amânări după arestarea judecătoarelor Dinu şi Costache, întrucât fiecare secţie are un complet de permanenţă, pentru situaţii neprevăzute. 

Termenul de 18 martie a fost stabilit de Tribunalul Bucureşti (TB) în 4 martie, după ce această instanţă a primit dosarul de la Judecătoria Sectorului 4, care, în 12 februarie, a admis cererea lui Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen, decizia fiind contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Viorica Dinu şi Antonela Costache, care trebuiau să facă parte din completul care va judeca recursul la eliberarea fostului premier, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu (fost Staicu).

Preşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat pentru Mediafax, joi, după reţinerea celor două judecătoare, că dosarul privind eliberarea lui Năstase şi cauza privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) vor fi judecate la termenele stabilite, fiecare secţie având asigurat un complet de permanenţă, pentru situaţii neprevăzute. Completul de permanenţă asigură judecata în orice dosar atunci când situaţia o cere.

Adrian Năstase, așteptat acasă de familie

Duminică, care ar putea să fie ultima zi de închisoare pentru fostul premier, Adrian Năstase  a fost vizitat la penitenciar de cei doi fii ai săi, Andrei și Mihnea.

"Suntem gata să ne luăm tatăl înapoi", a declarat Andrei Năstase.

"Suntem gata să ne luăm tatăl înapoi. Mama mea i-a transmis ca îl aşteaptă acasă", a mai spus Andrei.

"Suntem pregătiţi pentru orice rezultat de mâine. A fost o perioadă grea pentru noi toţi şi delicată pentru noi ca familie", a spus la rândul său Mihnea Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel