EXCLUSIV  Admitere 2022: Locuri „păstrate” la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați. Ocazie extraordinară pentru viitorii studenți

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, a vorbit despre cererea din partea candidaților în ceea ce privește specializările universității.

Rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, Lucian Georgescu, a vorbit despre preferințele studenților care se îndreaptă către orașul de pe Dunăre și despre oferta educațională a universității:

„Noi mai avem circă 200 de locuri la buget neocupate. Sunt neocupate pentru că, deși le puteam ocupa, le puteam distribui, am preferat să le ținem pentru specializările unde cererea este mai mică din partea candidaților, de exemplu specializările inginerești. Pe inginerii, cererea este mai mică decât numărul de locuri la buget. În loc să ne ducem cu toate locurile ocupate în domenii foarte cerute, cum ar fi Medicina, Științele Economice sau Dreptul. ținem deoparte niște locuri, că avem dreptul, conform legii, să facem chestia asta, ca să încercăm să susținem în continuare și specializările inginerești“, a spus Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați.

„Adică el se duce, dă la Drept, că, na, toți vor să fie procurori, judecători, sunt salarii bune, pensii devreme, vede că acolo nu intră la buget și atunci se orientează către o disciplină care are căutare. Iată, e nevoie de ingineri“, a punctat Val Vâlcu.

„Este nevoie de multe specializări, dar sunt o categorie la care cererea de candidați pentru aceste locuri este mai mică, pentru că este și o școală mai grea, lumea fuge de matematică, dar și pentru că au fost căderi importante ale dezvoltării economice regionale. Noi nu suntem o regiune dezvoltată în acest sens și ei nu găsesc job. Sunt secții în zone în care există mai mulți actori importanți care oferă job-uri. Și la noi a crescut cererea de ingineri pe piață, mă refer la piața regională“, a spus, la DC News, rectorul Lucian Georgescu.

Unde poți câștiga în România salarii de 50 de euro/oră! Prof. dr. ing. Puiu Georgescu: ”Avem nevoie ca de aer”. Intervenție după remarca lui Cazanciuc: A distrus învățământul superior

Lucian Georgescu a ținut să vină cu o serie de precizări în urma declarațiile senatorului Robert Cazanciuc, care, într-o intervenție anterioară, arăta că examenul la Facultatea de Drept consta în verificarea cunoștințelor legate și de cultura generală: mitologia greacă, istoria Franței, romanul englez.

”Astăzi facem selecția prin examene grilă”, a adăugat Cazanciuc, subliniind faptul că, de teama contestațiilor, universităților le este teamă să mai evalueze studenți prin întrebări care să necesite un răspuns de tip ”deschis”.

Finanțarea anuală a distrus învățământul superior

În replică, rectorul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, Lucian Georgescu, a declarat că o examinare de tipul celei invocate de către Robert Cazanciuc ar duce la închiderea sistemului de învățământ superior.

În opinia acestuia, subiectele grilă sunt necesare pentru a avea un grad rezonabil de promovabilitate în timpul facultății (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel