Taxa de mediu. Pașca-Palmer nu o vrea desființată, dar...

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a vorbit, miercuri seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV, despre desființarea taxei de mediu. 

"Eu înțeleg că există o oarecare frustrare referitoare la acest subiect și o înțeleg. Taxa de mediu e principală sursă de finanțare a Fondului de Mediu, principalul instrument în care putem să avem resurse financiare să întoarcem către cetățeni niște proiecte cu beneficii pentru mediu. Aici cred că mai este foarte mult de lucru", a declarat Cristiana Pașca Palmer.

"Nu aș milita deloc pentru desființarea taxei de mediu"

"Din Fondul de Mediu noi plătim Programul Rabla, care este un program de succes. S-a lucrat pe Programul Casa Verde și încă alte câteva inițiative, dar e loc să se facă mult mai mult. Nu aș milita deloc pentru desființarea taxei de mediu. Ceea ce trebuie făcut este o transparentizare a modului în care se utilizează acest ban public și dezvoltarea de programe care realmente să aducă beneficii pentru mediu", a explicat Cristiana Pașca Palmer.

În ceea ce privește proiectele pe care le are în vedere Ministerul Mediului, Palmer a punctat că intenționează să dezvolte programele Rabla și Casa Verde.

"Aș vrea să îl deschidem mai mult decât să îmbunătățim parcul auto și să stimulăm și o tranziție către autovehiculele electrice, că oricum asta e direcția spre care mergem. Când discutăm de Casa Verde să nu discutăm doar de panouri solare și termopane, ci să discutăm și despre materiale de construcție ecologice. Aceasta este o sursă financiară din care se pot pilota aceste proiecte-pionier care, mai departe, în timp să crească", a detaliat ministrul Mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel