GRECIA REZULTATE REFERENDUM. Adrian Vasilescu: Oamenii vor începe să se trezească

GRECIA REZULTATE REFERENDUM. Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a făcut o analiză după ce primele estimări ale referendumului din Grecia indicau drept câștigătoare tabăra favorabilă respingerii acordurilor cu UE.

Când se vor trezi grecii

GRECIA REZULTATE REFERENDUM. "Nu cred că actualul guvern grec va câștiga un mandat pe termen lung în seara aceasta, pentru că vor veni în valuri câteva realități dure care vor fi ca niște dușuri reci, a declarat la Digi24 Adrian Vasilescu.

"În primul rând, pensiile nu vor putea fi plătite. În al doilea rând, salariile bugetarilor nu vor mai putea fi plătite la nivelurile de acum, că nu vor mai fi bani. Băncile nu vor mai avea bani să funcționeze și, rând pe rând, cred că oamenii vor începe să se trezească", a spus Adrian Vasilescu.

GRECIA REZULTATE REFERENDUM. "Depinde ce va face și Uniunea Europeană. Sigur că nu există un mecanism de a interveni. Să dai afară pe cineva din zona euro sau din Uniunea Europeană, tratatele europene nu permit așa ceva și este foarte bine că nu permit, pentru că n-ar fi bine nici pentru Grecia, nici pentru Europa, nici pentru noi aici, în România, să vedem că Grecia iese în afară de euroarie", a adăugat consilierul guvernatorului BNR. "Ar fi chiar un moment greu și pentru noi", a subliniat el.

Consecințe pentru România

GRECIA REZULTATE REFERENDUM. El a schițat și consecințele imediate asupra României, după votul din Grecia: "Pentru noi ar fi dramatic să începem să auzim voci și formatori de opinie care să spună: ați văzut ce au pățit grecii? Ce să căutăm noi în zona euro?", scrie Digi 24.

CITEȘTE ȘI: România, la fel ca Grecia. Guvernatorul BNR povestește cum a intrat Ceaușescu în "default" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel