EXCLUSIV  Ziua Animalelor fără Stăpân. Marinescu, către Dăncilă: Opriți această barbarie!

Marius Marinescu
Marius Marinescu

"În fiecare an, la 4 aprilie marcăm Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân.  Aşteptăm cu încredere ca doamna prim –ministru Viorica Dancilă, ca urmare a solicitarii Federaţiei pentru Protecţia  Mediului şi Animalelor (FPAM), să iniţieze procedurile necesare înfiinţării Poliţiei Animalelor, în cadrul Ministerului de Interne", transmite Marius Marinescu.

”La ora actuală, în întreaga lume trăiesc aproximativ 600 de milioane de animale fără stăpân. În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost declarată o zi specială,  devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la marcarea  Zilei Mondiale a Animalelor,  în 4 octombrie.

Pe străzi, de cele mai multe ori, animalele sunt supuse înfometării, gerului sau căldurilor extreme, sunt maltratate și nu beneficiază de minimele îngrijiri medicale. Există însă țări precum Turcia, în care autoritățile locale asigură deseori  îngrijirea, sterilizarea, hrănirea și vaccinarea câinilor și pisicilor fără stăpân, iar cetățenii sunt educaţi să le protejeze, oferindu-le uneori adăpost pe timp de  iarnă, în mall-uri, magazine, cafenele sau chiar moschei”, transmite Marius Marinescu.

Europa şi SUA au legi pentru protecţia animalelor

”Și țările din Europa occidentală sau Statele Unite ale Americii au o politică de protecție a animalelor fără stăpân: acestea sunt salvate de pe străzi, găzduite în adăposturi decente, îngrijite și intens promovate pentru adopție. În paralel, aceste țări duc o politică de descurajare a „fermelor de câini și pisici de rasă”, cu scopul de a crește numărul adopțiilor. În țările din Occident unde este permisă eutanasierea animalelor fără stăpân, aceasta nu este aplicată decât ca ultimă soluție, după ce au fost implementate toate măsurile de reducere a înmulțirii necontrolate și de prevenire a apariției animalelor nedorite și numai după ce animalele din adăposturi au fost promovate în mod real pentru adopție. Însă în alte țări unde eutanasierea animalelor sănătoase este interzisă prin lege, cum ar fi Germania, fenomenul câinilor și pisicilor fără stăpân este aproape inexistent, ceea ce dovedește eficienţa sterilizării ca măsură de prevenire a acestui fenomen.

"Din păcate, țara noastră se află la polul opus din acest punct de vedere"

Deși legea pentru protecţia animalelor obligă autoritățile locale să sterilizeze toți câinii fără stăpân, acestea o ignoră,  ceea ce a permis  înmulțirea necontrolată a câinilor pe domeniul public, până cand fenomenul a scăpat de sub control. Singura măsură pe care autoritățile noastre au aplicat-o până la ora actuală a fost „eutanasierea”, după o capturare brutală și traumatizantă atât pentru animale, cât și pentru cetățenii și mai ales copiii care asistă la aceste acte de cruzime. Condițiile mizere din cele mai multe adăposturi finanțare de primării fac ca adoptatorii să fie descurajați să le treacă pragul, iar câinii să fie supuși unei lente agonii în așteptarea „eutanasierii”, care, așa cum am văzut, în cele mai multe cazuri este aplicată ilegal, de personal necalificat și fără anestezie. „Gestionarea câinilor fără stăpân” a devenit o afacere pentru primării și pentru anumite entități juridice abonate la contracte pe bani publici, după campanii intense de dezinformare și manipulare împotriva animalului supranumit, pe drept cuvânt,  „cel mai bun prieten al omului”.

În aceste condiții, din păcate, putem  afirma că România a devenit  o "fermă și un abator de animale fără stăpân"

"Astăzi este ziua în care lansăm din nou un apel către autoritățile din țara noastră, cu rugămintea de a stopa acest fenomen al hăituirii și chinuirii animalelor fără stăpân , pentru profitul unora. Se implinesc , în curând, 6 ani de la intrarea în vigoare a legii uciderii în masă și realitatea din teren arată că, în afară de cheltuieli exagerate și nejustificate de la bugetele locale, această măsură nu a dat rezultate, iar România se confruntă în continuare cu un număr extrem de mare de câini nedoriți pe străzi. Încă o dată, în numele animalelor chinuite, al categoriilor sociale care ar putea beneficia cu adevărat de pe urma acestor bugete cheltuite inutil, al imaginii României în lume și al locului pe care ni-l dorim alături de țările civilizate ale Europei, opriți această barbarie!", se arată în comunicatul preşedintelui fondator al FPAM, Marius Marinescu. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel