Zile negre pentru Kremlin. UE urmează să impună o interdicție a importurilor de cărbune din Rusia și o blocare a transporturilor

Foto Ilustrativ/Pexels Sigrid Kaag
Foto Ilustrativ/Pexels Sigrid Kaag

Noul pachet de sancțiuni UE este reacția blocului la atrocitățile armatei ruse de la Bucha.

Uniunea Europeană intenționează să impună o interdicție a importului de cărbune din Rusia, precum și o interdicție a majorității camioanelor și navelor rusești de a intra în blocul UE, potrivit Reuters.

Noul pachet de sancțiuni UE este reacția blocului UE la atrocitățile armatei ruse de la Bucha, care au devenit vizibile după eliberarea orașului.

Ce sancțiuni sunt discutate acum la nivelul UE?

Publicația menționată oferă detalii despre sancțiunile împotriva Rusiei care se discută în prezent în UE:

  • interzicerea importului de cărbune, lemn, produse chimice și alte produse din Rusia 

  • interzicerea furnizării de semiconductori, calculatoare, tehnologii pentru industria gazelor, transporturi și alte industrii către Rusia;

  • închiderea frontierelor pentru camioanele și navele rusești (cu excepția furnizării de produse energetice, alimente și medicamente);

  • sancțiuni împotriva VTB și a altor trei bănci deja deconectate de la SWIFT;

  • restricții suplimentare asupra oligarhilor.

Ambasadorii țărilor Uniunii Europene plănuiesc să se întâlnească pe 6 aprilie pentru a discuta un pachet de noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

De asemenea, a fost raportat că Uniunea Europeană are în vedere o alternativă la embargoul asupra petrolului și cărbunelui din Rusia.

”Cred că există o determinare a tuturor statelor membre pentru a consolida sancţiunile şi acesta este punctul cheie. Păstrarea unităţii celor 27 în momentul deciziei privind sancţiunile este absolut esenţială”, a afirmat ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, în numele ţării care deţine preşedinţia rotativă a UE.

Întrebată despre un eventul embargo privind cărbunele şi petrolul din Rusia, ministrul Finațelor olandeze Sigrid Kaag a menţionat că este ceva ce încă se negociază, dar că poziţia Ţărilor de Jos este că ”toate opţiunile trebuie să fie puse pe masă”.

”Trebuie să continuăm să provocăm un impact sever pentru a combate agresiunea, să restaurăm total suveranitatea Ucrainei. Trebuie să fie un răspuns care să fie credibil imediat”, a punctat ea.

”Europa trebuie să îşi accelereze politica de dependenţă zero faţă de Kremlin, să se elibereze de aprovizionările energetice ruse, să introducă embargouri obligatorii şi să înceteze să finanţeze direct bombele”, a declarat Roberta Metsola în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European la Strasbourg.

Este nevoie de unanimitate pentru a fi adoptate noi măsuri, însă Germania şi Austria exclud în continuare oprirea importurilor de gaz rusesc ca sancţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel