Viral: Lăsați-ne să ne întoarcem, povestea celor nevoiți să emigreze

aeroport
aeroport

"Surpriza" este un clip care a devenit viral. Este vorba despre o călătorie emoționantă a doi tineri înspre casă. La aproape 1.000 de km distanță se vede entuziasmul față de momentele pline de emoție ce vor urma la întâlnirea cu familia. Este ceea ce se întâmplă cu mulți tineri, nu doar spanioli, care au fost nevoiți să se despartă de cei dragi pentru șansa unui loc de muncă demn. Doar că acest drum este, de multe ori dus-întors. Așa că emoția este și mai mare și fericirea de la început se transformă în tristețea de a lăsa din nou în urmă locurile și persoanele dragi pentru a găsi viitorul pe care țara lor l-au refuzat. Acest clip nu este o simplă poveste emoționantă, ci este un semnal de alarmă pentru politicieni, bancheri și oameni de afaceri. Lor le sunt dedicate aceste lacrimi amare.

O despărțire este întotdeauna grea oricum ar fi, dar când aceasta implică distanța față de rădăcini, sentimente și viață, în cele din urmă, atunci este vorba despre o despărțire amară. Până la sfârșitul anului 2012, peste 300.000 de spanioli au fost nevoiți să-și părăsească familia, casa, prietenii, pentru a căuta viitorul care le-a fost refuzat aici. Este un sentiment cu care românii sunt deja obișnuiți, căci numărul de emigranți români este de zeci de ori mai mare. Scenariul clipului

Un băiat și o fată apar în clip la mii de km distanță față de casă. După o lungă călătorie, plină de entuziasm, tinerii sună la ușa părinților, după care primesc o îmbrățișare plină de emoție. Lacrimi de fericire, care se transformă curând într-unele amare, căci biletul de avion este dus-întors. "La sorpresa" este un cadou al celor doi tineri din Valencia pentru toți cei care sunt departe de casele lor și care vor să lupte pentru ca lucrurile să se schimbe. S-a creat un adevărat fenomen sub hashtag-ul #dejadnosvolver (lăsați-ne să ne întoarcem).

Diferența față de povestea lui Benjamín

La sfârșitul lunii trecute, povestea altui tânăr din Valencia, Benjamín, a creat controverse pe internet. Este vorba despre un tânăr cu două facultăți și un master care spală toalete în Londra. El trebuie încurajat să lupte în continuare, în schimb ei vor să o facă, chiar dacă le este greu.

Citește și: Am două facultăți terminate și un master și spăl veceuri

Sărăcie extremă în Spania

Sărăcia extremă afectează, în Spania, trei milioane de persoane. Organizaţia Caritas estimează că aceşti oameni supravieţuiesc cu mai puţin de 307 euro pe lună. Numărul lor s-a dublat faţă de momentul declanşării crizei economice, în 2008, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel