Urmărește emisiunea live


Victor Ponta sare în apărarea proprietarilor de mașini

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a ținut să precizeze, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că timbrul de mediu se va plăti o singură dată, în funcţie de emisiile de dioxid de carbon ale maşinii. Primul-ministru a calificat drept „aberant” coeficientul de depreciere aplicat la automobilele vechi.

Victor Ponta a declarat că „este un caz absolut aberant” ca pentru o mașină veche, care valorează 500 de euro, proprietarul să fie nevoit să plătească o taxă de zece ori mai mare, de 5.000 de euro.

„Astăzi (n.r. miercuri) ministrul Rovana Plumb ne prezintă formula gândită pentru timbrul de mediu şi sper ca din prezentare, şi mai ales din prezentarea publică, să înţeleagă toată lumea că taxa se plăteşte o singură dată şi se plăteşte pe criteriul emisiilor de dioxid de carbon, că acele cazuri erau aberante, în care avea omul o maşină de 10-15 ani, care valorează 500 de euro, (pentru care - n.r.) nu mai poate să plătească 5.000 de euro taxă, că era un caz absolut aberant şi prin aplicarea acelui coeficient de depreciere la maşinile acelea vechi care nu mai valorează mare lucru şi sunt deja în România. Oamenii pot să le înstrăineze, mai ales că ideea este să-şi cumpere altă maşină mai nouă şi mai puţin poluantă, fără să-i punem să plătească taxe de cinci ori decât valorează într-adevăr maşina”, a spus Victor Ponta, conform realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel