Vezi ce dispoziții au primit jandarmii din Piața Universității

radu-stroe-dc1-310x207
radu-stroe-dc1-310x207

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că trupele de jandarmi care vor fi prezente duminică seară în Piața Universității au primit dispoziții să aibă un comportament civilizat și corect, pentru a nu se ajunge la "lucruri inacceptabile pentru un stat democratic".

În contextul în care bucureștenii s-au strâns în această seară la o manifestație spontană în Piața Universității, pentru celebrarea unui an de la începerea protestelor din 2012, ministrul de Interne, Radu Stroe, a dezvăluit ce dispoziții au primit trupele de jandarmi care vor asigura supravegherea în zonă.

"Am dat dispoziții ca la Piața Universității să existe un comportament civilizat și corect din partea trupelor, iar în măsura în care apar excese, acestea să fie stopate și din fașă și într-un mod echilibrat pentru a nu se ajunge la lucruri inacceptabile pentru un stat democratic", a declarat ministrul de Interne, invitat al realizatorului emisiunii Punctul de Întâlnire, Radu Tudor.

De asemenea, ministrul Stroe, a explicat și gestul de a-l demite pe șeful Jandarmeriei Bucureşti, Eugen Meran, precizând că acesta a fost demis din cauza abuzurilor comise de cei aflaţi în subordinea sa, în urmă cu un an, la protestele din Piaţa Universităţii.

Ministrul Stroe a mai arătat că jandarmul, care i-a zdrobit piciorul tânărului Ionuţ Şandru, în cadrul protestelor din centrul Capitalei  în 2012, a fost pus la dispoziție și toată documentația necesară a fost trimisă la Parchertul Militar, pentru a se intra pe filiera penală.

"Acesta poate fi un semn din partea autoritățile că sunt gata să fie alături de demonstranții pașnici care încearcă să-și exprime doleanțele. Așa ar trebui să fie. Noi va trebui să avem același comportament demn, civilizat, atent, pentru că dreptul la protest este un drept sacru. Nu trebuie depășit limitele normalului", a mai precizat ministrul de Interne.

Zeci de persoane s-au adunat, duminică seara, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii, pentru a celebra un an de la evenimentele din ianuarie 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel