Vezi câți ani de închisoare riscă Becali în dosarul sechestrării

becali2
becali2

Procurorii au arătat luni, la instanţa supremă, că prima instanță a greșit atunci când a achitat inculpații din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui George Becali. Ei propun ca inculpaţii din dosar să fie condamnaţi la o pedeapsă de aproximativ 11 ani şi şase luni. 

La termenul de luni al procesului, procurorul prezent la instanţă le-a cerut judecătorilor casarea deciziei de achitare şi condamnarea tuturor inculpaţilor "la media limitelor speciale de pedeapsă prevăzute de lege" în cazul acestor infracţiuni, scrie gândul. Pedeapsa medie este de 11 ani și șase luni, limitele fiind între 7 și 15 ani.

Procurorul a mai spus că prima decizie, a completului de trei judecători al instanţei supreme, a fost greșită. El adaugă că modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui "comando urban" în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri şi accidentări în trafic, răpiri şi violenţă. A mai arătat că dacă persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia că orice persoană îşi permite bodyguarzi îşi permite şi să depăşească şi limitele legale în a-şi face dreptate.

"Becali a săvârşit fapta de lipsire de libertate cu intenţie directă, pentru că a prevăzut şi acceptat posibilitatea producerii ei atunci când şi-a trimis bodyguarzii să-i aducă pe presupuşii hoţi ai limuzinei sale", a arătat magistratul. "Este exclusiv dreptul autorităţilor să lipsească de libertate pe cineva în condiţii expres şi limitativ prevăzute de lege", a subliniat procurorul.

Gigi Becali, a fost achitat, în 19 octombrie 2011, de către un complet de trei judecători al ICCJ, el fiind acuzat că le-a ordonat gărzilor sale să îi prindă pe cei care i-au furat un Mercedes. Hoţii au fost duşi apoi la sediul Partidului Noua Generaţie (PNG), pe care Becali în conducea, loc unde aceştia au fost sechestraţi câteva ore şi agresaţi. Decizia a fost contestată în instanță. Gigi Becali a fost achitat pentru că "premisa procurorilor a fost greşită", iar judecătorii au constatat că acesta a comandat recuperarea maşinii şi nu violenţe la adresa hoţilor.

Judecătorii instanţei supreme au arătat în motivarea deciziei din 19 octombrie 2011, că părţile vătămate nu au avut de suferit în urma furtului limuzinei lui Becali, ci, mai mult, au fost tratate cu băuturi la barul din Pipera iar acestora nu li s-a interzis nicio clipă să plece. Magistraţii remarcă totodată că niciuna din părţi nu a cerut expres să fie lăsată să plece. Gigi Becali a fost arestat preventiv în 3 aprilie, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - fiind acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 7 la 15 ani. În 17 aprilie, Becali a fost eliberat din arest, fiind trimis în judecată în stare de libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel