Unde va fi Regele Mihai I de Sf. Mihail

Regele Mihai I al României va fi sărbătorit oficial, joi, 8 noiembrie de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, la Londra, unde va participa la un serviciu religios în Capela Regală Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de când Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorian, în grad de Mare Cruce. De asemenea, Regele Mihai I devine primul suveran străin al cărui blazon este așezat în capela Ordinului.

"În perioada 6-8 noiembrie 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I, împreună cu Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, efectuează o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord", ei fiind însoțiți și de "Alteța Sa Regală Principesa Elena, împreună cu fiica ei, Elisabeta Karina", informează un comunicat al Casei Regale.

La Londra, familia Regală a României participă la o serie de evenimente destinate omagierii personalității Regelui Mihai I.

În prima zi a vizitei Regelui Mihai I în capitala britanică, Principesa Moștenitore și Principele Radu vor lua parte la Gala Anuală a Crucii Roșii Internaționale, eveniment ce se află anul acesta sub Înaltul Patronaj al Altețelor Lor Regale. "Miercuri, 7 noiembrie, Majestatea Sa Regele va avea o întâlnire cu Lordul Primar al Londrei", iar seara, familia regală va lua parte la un dineu oficial, oferit de ghildele tradiționale ale Londrei, la Wax Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale orașului Londra.

"În ziua Sfinților Mihail și Gavriil, Familia Regală a României va participa la un serviciu religios în Capela Regală Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia va avea loc în onoarea Regelui Mihai și va fi condusă de capelanul Reginei Elisabeta II și capelan al Ordinului, reverendul prof. Galloway. Evenimentul este ocazionat de împlinirea a 75 de ani de când Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorian, în grad de Mare Cruce. Cu această ocazie, Majestatea Sa devine primul suveran străin al cărui blazon este așezat în capela Ordinului", mai precizează sursa citată.

Ulterior, familia Regală a României, Altetele Lor Regale Ducele și Ducesa de Gloucester, reprezentând pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, vor participa la un dineu oficial, unde vor mai fi prezenți și membri ai Guvernului Britanic, oficiali ai orașului Londra, membri ai Corpului Diplomatic, personalități din mediul de afaceri și ale societății civile din Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel