UEFA a decis unde se vor juca următoarele patru finale de Liga Campionilor

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

UEFA a decis stadioanele care vor găzdui următoarele patru finale de Liga Campionilor. 

După ce în acest an finala Ligii Campionilor a fost mutată în Portugalia de la Istanbul din cauza pandemiei, UEFA a decis ca turcii să găzduiască totuşi una dintre următoarele patru finale ale celei mai importante competiţii europene între cluburi. 

Astfel, în 2022 finala se va disputa la Sankt Petersburg, în timp ce în 2023 Istanbul va fi gazda finalei. În 2024, cele mai bune două echipe din Europa se vor înfrunta pe Wembley, la Londra, în timp ce în 2025, finala va fi găzduită de Allianz Arena din Munchen. 

Tot azi, UEFA a decis ca Dublin și Bilbao să fie recompensate cu organizarea a două finale europene, după ce aceste două orașe au pierdut găzduirea meciurilor de la EURO 2020 din cauza situației pandemice.

Astfel, Dublin va găzdui finala Europa League din 2024, iar Bilbao va organiza ultimul act din Liga Campionilor la fotbal feminin, din 2025.

De ce s-a mutat finala din 2021 de la Istanbul 

Pandemia a dat peste cap finala Ligii Campionilor din 2021. Marea Britanie a pus Turcia pe lista roşie a ţărilor cu incidenţă mare a cazurilor de COVID-19, astfel că nu le-ar fi permis fanilor să călătorească la Istanbul. 

Pentru că în finala Ligii Campionilor au ajuns două echipe englezeşti, Federaţia Engleză a propus celor de la UEFA ca meciul să aibă loc pe stadionul Wembley, din Londra. 

Totul s-a împotmolit însă atunci când UEFA a cerut excepţii de carantină pentru jurnalişti, sponsori şi alte persoane implicate în organizarea meciului. Aşa s-a ajuns la varianta organizării meciului în Portugalia, ţară aflată pe lista verde pentru englezi. 

În 2020, finala Ligii Campionilor a fost organizată tot în Portugalia, la Lisabona, şi a fost câştigată de Bayern Munchen.

VEZI Finala Ligii Campionilor, mutată de la Istanbul. UEFA a luat decizia finală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel