Surse: Motoc, judecător CEDO. Mișcarea strategică a lui Ponta la CCR

motoc
motoc

Premierul Victor Ponta se gândește s-o propună pe judecătoarea Curții Constituționale, Iulia Motoc, pentru funcția de judecător la CEDO, în locul lui Corneliu Bârsan, potrivit unor surse citate de ziuanews.ro.

Persoane din anturajul Iuliei Motoc au declarat pentru ZiuaNews că Ponta dorește s-o trimită pe Iulia Motoc la Strasbourg pentru ca șeful Guvernului s-o înlocuiască pe aceasta la CCR cu un om al său. Premierul ar echilibra astfel raportul de forțe, favorabil în prezent lui Traian Băsescu, cu 5 la 4.

Iulia Motoc, devenită recent vicepreședinta Comitetului pentru Drepturile Omului, este considerată unul dintre oamenii președintelui, ea numărându-se, de altfel, și printre cei șase judecători care au invalidat referendumul de demitere a șefului statului din vara lui 2012. Pe Traian Băsescu nu l-ar deranja trimiterea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a Iuliei Motoc, pentru că un om apropiat lui ar fi într-o funcție înaltă. E drept că va pierde un vot în CCR, dar posibilitatea declanșării unui nou referendum de demitere este aproape nulă.

CCR i-a dat zilele trecute premierului Victor Ponta câștig de cauză în diferențele cu CSM, pe subiectul numirii judecătorului la CEDO. Curtea a fost sesizată de către Oana Hăineală, șefa Consiliului Superior al Magistraturii, după ce Guvernul a preluat, printr-o ordonanță de urgență, atribuțiile de numire a judecătorului CEDO. Guvernul va face minim trei propuneri, dintre care cel puțin una trebuie să fie, obligatoriu, o femeie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel