"Trofeul Calității": Sentința în care Năstase este judecat, amânată

Magistrații ÎCCJ au amânat, miercuri seara, după o ședință maraton, pronunțarea sentinței în dosarul "Trofeul Calității" pentru 2o iunie. Miercuri seara, cel de-al optulea termen în recursul din dosarul în care Adrian Năstase este acuzat de corupție s-a terminat cu luările de cuvânt ale inculpaților din dosar.

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, miercuri seară, că modul în care DNA s-a comportat în dosarul "Trofeul Calității" și în special la adresa sa, a unui oponent politic al lui Traian Băsescu, reprezintă o pagină rușinoasă în istoria justiției din România.

"Ura și încrâncenarea cu care DNA a tratat un fost oponent al lui Traian Băsescu reprezintă o pagină rușinoasă în istoria justiției din România", consideră Năstase.

 Acesta a adăugat că dosarul este fabricat de DNA și că speră ca judecătorii să-i dea dreptate, manifestându-și optimismul în acest sens.

 "Am aflat astăzi din partea Parchetului că legătura mea cu Trofeul Calității și finanțarea campaniei electorale a fost aceea că mi-am ales fotografiile pentru campania din 2004. De la un capăt la altul acest dosar este fabricat de către DNA, am încredere că acest complet de recurs va ține seama de argumentele prezentate", a conchis Adrian Năstase.

Bogdan Popovici a declarat în fața instanței că timp   de trei ani, judecătorul Ionuț Matei l-a agresat și i-a băgat pumnul în gura, iar judecatoarea Ioana Bogdan, jumatate din timp și-a făcut unghiile.

Irina Jianu, la rândul său, a declarat că ea este o persoană apolitică într-un dosar politic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel