Sancțiuni pentru călugării petrecăreți de la Episcopia Hușilor

Petrecere de pomină sub cupola Episcopiei Huşilor, în cinstea aniversării unui monarh. Doi călugări petrecăreți au uitat că s-au anagajat să ducă o viață sihastră și au organizat o aniversare de pomină pentru unul dintre ei, invintând și câțiva prieteni, inclusiv femei. Fapta celor doi călugări a ajuns și la urechile mai marilor Episcopiei, ai căror reprezentanți oficiali susțin că au fost luate măsuri menite să pedepsească comportamentul nedemn al slujitorilor instituției.

„Ca urmare a incidentului, pentru pocăinţă şi îndreptarea celor doi slujitori, Centrul Eparhial Huşi a hotărât ca ieromonahul Pascal Florin să fie oprit oprit total de la săvârşirea lucrărilor sfinte pentru o perioadă de 30 zile şi i s-a ridicat duhovnicia (dreptul de a mai spovedi) pentru o perioadă de 2 ani, iar ierodiaconul Ştefan George (Nectarie) a fost pedepsit cu avertisment şi dojană arhierească. Totodată, cei doi vieţuitori ai mănăstirii şi-au luat angajamentul scris că se vor îndrepta, în caz contrar vor fi trimişi în judecata Consistoriului Monahal pentru depunere din treapta preoţiei şi excludere din monahism", se arată în răspunsul Episcopiei Hușilor pentru cancan.ro.

"Episcopia Huşilor îşi exprimă regretul faţă de situaţia creată prin acest incident care nu este specific slujitorilor Bisericii, cerând iertare pentru tulburarea şi confuzia produsă în rândul credincioşilor de comportamentul celor doi”, se mai specifica în documentul citat.

Chef de pomină, sub cupola Episcopiei Hușilor

Călugării Nectarie și Fanurie, doi tineri monahi ai Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din curtea Episcopiei Hușilor, au petrecut de ziua unuia dintre ei, chiar sub cupola episcopiei, alături de prieteni din afara instituției. Printre invitați s-au aflat și tinere, care nu au avut nimic împotrivă să se fotografieze lângă cel aniversat. Sărbătoritul a primit și un cadou neobișnuit pentru o față bisericească, un skateboard, a relatat cancan.ro.

La petrecere toată lumea se pare că s-a simțit bine, inclusiv aniversatul, care s-a costumat cu o mască şi un coif, a dansat și s-a fotografiat alături de o tânără invitată, de care stă lipit într-un pat, în timp ce ține la ureche un telefon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel