Ruşii dezinformează la nivel înalt. Comandant pro-rus din Lugansk: Noi luptăm cu trupe NATO

Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels

Comandanţii pro-ruşi din regiunile ucrainene recent anexate de Federaţia Rusă răspândesc informaţii false şi afirmă că trupele NATO ar fi active în Ucraina. 

"Noi nu suntem militari, așa că explică-ne. Aceasta nu este deloc o critică. Explică-ne doar să înțelegem. De ce avansăm metru cu metru, când ei (ucrainenii) avansează sat cu sat? De ce merg lucrurile mai bine pentru ei acum? Cu ce are legătură și când se va schimba situația?”, îl întreabă prezentatoarea Olga Skabeeva pe Andrei Marociko în emisiunea ei de la postul Rossiya-1, conform Adevărul

"Haideți să ținem cont de faptul că nu lucrăm împotriva unor trupe ucrainene. Luptăm cu trupe NATO. Ele au resurse enorme! În momentul de față resursele lor sunt superioare alor noastre”, răspunde comandantul separatist.

Informaţia este, însă, una falsă, pentru că trupele NATO nu sunt implicate în războiul din Ucraina. 

În mod interesant, în spatele comandantului separatist din Lugansk poate fi văzut un camuflaj folosit pentru corturile de campanie, sugerând că acesta se află pe front sau în apropierea sa, semn că separatiștii din această regiune se tem că forțele armate ucrainene ar putea ataca și în direcția lor.

Moscova consideră că dacă Kievul respinge negocierile, conflictul din Ucraina nu se va termina. Putin are așteptări de la Zelenski sau de la „viitorul președinte”

Kremlinul a transmis marţi că operaţiunea militară specială a armatei ruse în Ucraina nu se va termina dacă Kievul respinge în continuare negocierile, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret ce declară imposibile negocierile cu preşedintele rus Vladimir Putin şi se declară dispus la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte al Rusiei, relatează Reuters.

Vom aştepta fie ca actualul preşedinte (Zelenski) să-şi schimbe poziţia, fie ca viitorul preşedinte (ucrainean) să-şi schimbe poziţia în interesul poporului ucrainean, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov.

Întrebat despre relatările din presă conform cărora Rusia s-ar pregăti să demonstreze că este pregătită să folosească arme nucleare în conflictul său cu Ucraina, Peskov a răspuns că preşedinţia rusă nu doreşte să ia parte la retorica nucleară răspândită de puterile occidentale şi de organizaţiile mass-media.

Publicaţia The Times a susţinut luni că NATO a avertizat statele sale membre că Putin vrea să desfăşoare un test nuclear la graniţa Ucrainei. Întrebat şi despre această relatare, Peskov a răspuns din nou că Rusia nu doreşte să ia parte la exerciţii occidentale de retorică nucleară. Pe de altă parte, el a calificat drept un pas pozitiv faptul că fondatorul Tesla, Elon Musk, a lansat un apel la negocieri de pace între Rusia şi Ucraina şi a schiţat un posibil acord de pace, iniţiativă criticată virulent de Kiev. Dmitri Peskov a subliniat în acest context că Moscova a fost mereu deschisă negocierilor cu Kievul. Ultimele negocieri faţă în faţă ruso-ucrainene au avut loc la Istanbul la sfârşitul lunii martie şi au adus atunci unele speranţe că s-ar putea conveni o soluţie care să pună capăt conflictului armat declanşat de invazia lansată de Rusia în luna precedentă. Ulterior însă, discuţiile între cele două părţi au fost sistate.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel