România copiilor, construită la Circul Metropolitan

ROMÂNIA COPIILOR este un eveniment de conștientizare a situației copiilor cu dizabilități, dar și unul de promovare a valorilor, tradițiilor și spiritului românesc în anul Centenarului Marii Uniri. 

ROMÂNIA COPIILOR este despre noi și copiii noștri, despre țara noastră, despre oamenii buni. Este despre acceptare și integrare pentru că, dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate care trebuie descoperită, încurajată și promovată.

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București, organizează cel mai amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.

Când va avea loc

ROMÂNIA COPIILOR va avea loc în zilele de 17-18 noiembrie 2018, sub prestigioasa cupolă a Circului Metropolitan București și va reuni, ca și la edițiile anterioare, peste 1500 de copii, dintre care 600 cu dizabilități diverse (autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevăzători, tetrapareză, locomotori etc.), într-un maraton artistic desăvârșit.

O serie de artiști prezenți la eveniment

La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din țară, dansatori și interpreți de muzică populară ce ne vor reaminti tuturor de simbolurile naționale, de dragostea de artă, port, dans și cântul românesc. Si, pentru că românul s-a născut poet, pe marea scenă a Festivalului CONIL - ROMÂNIA COPIILOR vor fi și recitatori, interpreți, trupe de teatru care vor readuce în atenția publicului scrierile marilor poeți și compozitori români.

Alături de noi vor fi prezenți, în calitate de invitați, și personalități marcante ale vieții cultural-artistice românești, purtători și promotori ai simbolurilor naționale, personalități ce ne vor ajuta să promovăm și cultivăm dragostea de țară și de valorile ei în rândul tuturor copiilor prezenți la eveniment. Astfel, ne vom bucura de momente speciale oferite de artiști precum Veta Biriș, Mărioara Man Gheorghe, Sanda Ladoși, Bogdan Stanoevici și Fabian Sancez. Prezentatorii evenimentului, inimoasa Ioana Maria Moldovan alături de Leon Magdan, profesorul de joacă, și Nicoleta Albert, psiholog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel