Româncă susţinută de Forţele Aeriene ale SUA, premiată de Barack Obama pentru realizările din Cercetare

Emilia Moroşanu
Emilia Moroşanu

Românca Emilia Moroşanu, profesor-asistent de fizică astronomie şi chimie la Universitatea Rice din Statele Unite ale Americii, urmează să fie premiată luni, 13 decembrie, de către preşedintele SUA, barack Obama, alături de un alt coleg cercetător de la aceeaşi universitate, pentru rezultate excepţionale în cercetare. Emilia Moroşanu urmează a primi distincţia pentru debutul în cariera ştiinţifică.

Cei doi se fac parte dintre cei 85 de cercetători care vor fi premiaţi de către Barack Obama, informează stirileprotv.ro

Aceasta este una dintre cele mai înalte distincţii acordate de guvernul american cercetătorilor aflaţi la începutul carierei.

„Sunt foarte fericită. Recunoaşterea meritelor mă bucură enorm, însă cel mai important este că voi dispune de fonduri suplimentare care îmi vor permite să angajez oameni noi în echipa mea. Am fost nominalizată de Biroul de Cercetare Strategică din cadul Forţelor Aeriene, instituţie care mi-a pi finanăat până în prezent programele de cercetare ", a declarat Emilia Moroşan în momentul în care a aflat că va fi premiată pe către preşedintele american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel