Rezoluţie ONU cu privire la libertatea de exprimare pe Internet

4
4

Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat joi prin consens prima sa rezoluţie privind dreptul la libera exprimare pe Internet, potrivit Mediafax.

Textul a fost prezentat de Brazilia, Statele Unite, Nigeria, Suedia, Tunisia şi Turcia. Textul a fost adoptat chiar dacă unele state precum Rusia şi India s-au opus.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton a afirmat într-un comunicat că această "rezoluţie importantă (care) stipulează clar că toţi indivizii au aceleaşi drepturi umane şi libertăţi fundamentale fie că sunt pe Internet sau în lumea reală"și a considerat "alarmantă creşterea numărului de cazuri de cenzură guvernamentală în care indivizii sunt persecutaţi pentru ceea ce fac pe Internet, chiar şi printr-un simplu «tweet» sau un «SMS»".

Susţinut de 83 de state, textul afirmă că drepturile care se aplică "offline", în special libertatea de exprimare, trebuie să fie protejate şi "online" indiferent de mediul folosit şi independent de frontiere. Rezoluţia solicită tuturor statelor să promoveze şi să faciliteze accesul la Internet şi cooperarea internaţională, prin intermediul cărora este facilitată dezvoltarea mass-media şi a comunicaţiilor în toate statele.

Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU îşi încheie sesiunea de vară vineri și mai are de adoptat încă 22 de rezoluţii, printre care texte cu privire la Siria, Belarus, Eritreea şi Mali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel