Revizuirea Constituției prin ochii magistraților. Vezi ce spun

Horațius Dumbravă, fost președinte al CSM în 2011, și Norel Popescu, vicepreședintele Asociației Magistraților din România, au vorbit despre revizuirea Constituției

Vicepreședintele AMR spune că evenimentele din ultima perioadă arată că "este necesară revizuirea Constituției, din perspectiva puterii judecătorești", scrie magistrati.ro. El face referire la decizia în cazul lui Cristi Danileț și al Alinei Ghica- "decizie ce face necesară modificarea Constituției în sensul prevederii exprese a dreptului judecătorilor și procurorilor  de a-și revoca  membrii  aleși în Consiliul Superior al Magistraturii". El adaugă că "este necesar a se prevedea  principiul egalității celor trei puteri".

Horațius Dumbravă subliniază că politicul a făcut o mare greșeală- "nu a pregătit suficient populația despre necesitatea modificării Constituției". El adaugă că societatea nu a fost conectată la procesul de revizuire și de aceea revizuirea Constituției este văzută ca "o reglare de conturi". Judecătorul atrage atenția, din perspectica puterii judecătorești, că evenimentele din ultimul an "impun fără îndoială revizuirea".

Un judecător în fruntea CSM, votul secret interzis și răspunderea membrilor CSM în fața corpului magistraților "era mai mult decât necesar" spune judecătorul Dumbravă și "Este un principiu ce se impune în lumina jurisprudenței  constante a CEDO" spune judecătorul Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel