Reuters a gafat: A publicat necrologul miliardarului George Soros

george_soros
george_soros

Agenția de știri Reuters a publicat, joi, din greșeală, pe propriul website, necrologul omului de afaceri miliardar de origine ungară George Soros, care trăiește.

În necrolog, agenția de presă îl critică dur pe miliardarul în vârstă de 82 de ani, George Soros, cunoscut ca fiind “omul care a învins Banca Angliei”. Reuters remarca faptul că omul de afaceri a criticat adesea capitalismul liberal care i-a permis acestuia să acumuleze o avere imensă.

"George Soros, care a murit la vârsta de XXX (cifră care urma să fie completată ulterior, după decesul miliardarului) a fost un economist şi investitor de succes, care, în mod paradoxal, a pledat timp de mulţi ani împotriva aceluiaşi capitalism libertarian care i-a adus miliarde", scrie Reuters în introducerea necrologului, potrivit Agerpres.

"Un predator, o enigmă învăluită în contradicție, intelect și bani”, se mai scria despre George Soros, fără a se omite menționarea înfrângerilor suferite de omul de afaceri: "În timp ce viaţa lui Soros a fost marcată de un succes remarcabil în eforturile sale extinse, acesta a suferit şi înfrângeri. Investiţia sa în banca franceză Societe Generale, după programul agresiv de privatizare al lui Jacques Chirac, a dus la acuzaţii de insider trading (folosire de informaţii confidenţiale, n.r.), pe care le-a negat, şi apoi condamnarea şi plata unei mici amenzi", se mai scria în articol, care preciza inclusiv eșecul în cumpărarea echipei de baseball Washington Nationals.

"Însă aceste eşecuri ies în evidenţă în viaţa acestui economist, filantrop şi filosof ungar-american remarcabil de plin de succes, în contrast cu refuzul său încăpăţânat de a eşua în oricare altă iniţiativă", încheie necrologul.

Agenția de presă a retras știrea de pe site la câteva minute anunțând pe Twitter că a fost publicată din greșeală: "Reuters a publicat din greşeală, în avans, necrologul finanţistului şi filantropului George Soros. Un purtător de cuvânt al domnului Soros a spus că omul de afaceri, care locuieşte la New York, trăieşte şi este sănătos. Reuters regretă eroarea comisă", a precizat Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel