Reţeta preferată din copilărie. Pâine prăjită cu OU sau frigănele

În timp ce noi am ales să dăm frigăneaua din mână pe avocado-ul de pe gard, alte nații o pun încă la loc de cinste, numită după țara care și-o adjudecă, drept: “pain perdu“, “tostées dorées”, „torrija”, „arme ritter”,”french toast“, etc.

Să faci frigănele e cea mai simplă treabă din lume! Nu îți trebuie decât cam ceea ce vezi în fotografia de mai jos. Adică niște pâine veche de vreo 2 zile, lapte și ouă. Zahărul și scorțișoara pot fi opționale. Nu vă faceți griji în privința cantităților! Sunt convinsă că vă pricepeți de minune să le adaptați din mers. Încă un ou sau încă puțin lapte, rezolvă problema dacă aveți cumva mai multă pâine veche de salvat.

Modul de preparare nu e doar simplu, ci și intuitiv. Se trece pâinea mai întâi prin lapte rece, nu prea mult, doar câteva secunde pe fiecare parte, suficient ca miezul să absoarbă bine laptele, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare și imediat le punem în tigaia cu ulei sau unt încins și le prăjim pe ambele părți. Oul va forma o peliculă aurie la suprafața feliilor de pâine, în timp ce miezul rămâne moale și delicios, scrie bucate-aromate.ro. 

Inutil să vă mai spun că vor avea un gust mult mai fin și mai bogat dacă alegeți să le prăjiți în unt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel