Proteste la Oltchim. DD merge la bancă după sacii cu bani

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Salariaţii Oltchim nu renunţă la proteste şi ies din nou în stradă. Muncitorii spun în continuare că vor să aibă un loc de muncă indiferent cine va fi patronul combinatului. Dan Diaconescu susţine că ar vrea să plătească bani în avans pentru salariile muncitorilor. DD va merge la bancă pentru a scoate cheş trei milioane de euro, destinaţi oamenilor de la Oltchim.

[caption id="attachment_238528" align="alignleft" width="310"] foto: mediafax[/caption]

Astăzi expiră termenul de 10 zile până la care Dan Diaconescu trebuie să semneze contractul de vânzare-cumpărare a combinatului Oltchim şi să achite cele 45 de milioane de euro din oferta pentru combinat. "Aşteptăm o soluţie juridică din partea domnului Ponta. Noi am făcut totul. Cine semnează un contract înseamnă că are şi banii", a spus DD.

Dan Diaconescu a declarat, sâmbătă, că va aduce luni trei milioane de euro, "în saci", pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi că a prezentat OPSPI o variantă de finanţare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

El a spus că va scoate luni cele trei milioane de euro din conturile sale deschise la OTP Bank şi îi va da salariaţilor înainte de eventuala semnare a contractului cu OPSPI, dacă Guvernul va găsi o soluţie legală în acest sens.

În plus faţă de cele 45 de milioane de euro din oferta pentru pachetul majoritar de acţiuni al combinatului, există o posibilă finanţare de 91 de milioane de dolari, prin Eximbank, a declarat Diaconescu.

El a spus că şeful OPSPI, Remus Vulpescu, i-a cerut vineri seara să ateste existenţa banilor printr-un extras de cont în original, autentificat, dar că acesta este imposibil de adus până la finalul week-end-ului, şi că de altfel reprezentanţii Oficiului nu au dorit să continue negocierile în zilele de sâmbătă şi duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel